3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Mleczne puszyste buleczki z nadzieniem


Wydrukuj:
4

Składniki

12 kawałek/kawałki/kawałków

  • 550 gramów maki pszennej twardej
  • 25 gramów świeżych drożdży
  • 100 gramów mleka
  • 200 gramów wody
  • 50 gramów oleju z oliwek
  • 5-10 gramów soli (zalezy od gustu)
  • mozzarella w kawalkach, paròwki w kawalkach, pomidory lub grzyby, do wyboru
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do Closed lid wlozyc drozdze, mleko i olej: 3min / obr 3. Dodac pozostale skladniki: 5min / Dough mode.  Wyjac, zostawic do wyrosniecia ( ok. 1h). Formowac buleczki, nakladac farsz wg uznania, ukladac na blache, zostawic do wyrosniecia  ( ok. 1h). Posmarowac mlekiem zmieszanym z olejem. Piec w nagrzanym piekarniku: 15min / 200°. Ja zrobilam polowe z mozzarella, posypalam oregano i polowe z paròwkami, posypalam papryka ostra.

10
11

Porady

Sa miekkie jak puch... szczerze polecam.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz