Tu jesteś:
4
Składniki
12 porcja/porcje/porcji
Maślane mleczne bułeczki
- 270 gramów mleka
- 80 gramów masła
- 70 gramów cukru
- 24 gramów drożdży świeżych
- 550 gramów mąki tortowej
- 1 łyżeczki soli
- 1 opakowania cukru waniliowego
5
Przygotowanie
- Mleko, masło, cukier - 3min/37stopni/obroty3
+
Drożdze - 3min/37stopni/obroty3
+
mąkę, sól, cukier waniliowy - 5min/zagniatanie - Na posypanym mąką blacie uformować z ciasta wałeczek. Pociąć go nożem na 12 części. Uformować 12 bułeczek. Bułeczki położyć na posypanej mąką blaszcze. Przykryć szmatką i pozostawić na pół godzinki. Następnie posmarować jajkiem roztrzepanym z 3 łyżkami mleka. Można samym jajkiem.
- Nagrzać piekarnik na 180 stopni. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok 15 minut.
UWAGA!
obserwować bułki i wyciągnąć po zrumienieniu.
Bułeczki mleczno-maślane
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Znalazłam ten przepis na niemieckiej przepisowni.
Oceniony na 5* przez 971 osób!!!!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz