3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Maślane mleczne bułeczki


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

Maślane mleczne bułeczki

  • 270 gramów mleka
  • 80 gramów masła
  • 70 gramów cukru
  • 24 gramów drożdży świeżych
  • 550 gramów mąki tortowej
  • 1 łyżeczki soli
  • 1 opakowania cukru waniliowego
5

Przygotowanie

    Bułeczki mleczno-maślane
  1. Mleko, masło, cukier - 3min/37stopni/obroty3

    +

    Drożdze - 3min/37stopni/obroty3

    +

    mąkę, sól, cukier waniliowy - 5min/zagniatanie
  2. Na posypanym mąką blacie uformować z ciasta wałeczek. Pociąć go nożem na 12 części. Uformować 12 bułeczek. Bułeczki położyć na posypanej mąką blaszcze. Przykryć szmatką i pozostawić na pół godzinki. Następnie posmarować jajkiem roztrzepanym z 3 łyżkami mleka. Można samym jajkiem.
  3. Nagrzać piekarnik na 180 stopni. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok 15 minut.

    UWAGA!

    obserwować bułki i wyciągnąć po zrumienieniu.
10
11

Porady

Znalazłam ten przepis na niemieckiej przepisowni.

Oceniony na 5* przez 971 osób!!!!


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy