Tu jesteś:
4
Składniki
Ketochleb
- 165 gramów mąka lniana
- 50 gramów słonecznika łuskanego
- 30 gramów babki jajowatej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,5 łyżeczki soli
- 3 jajka
- 250 gramów ciepłej wody
-
6
1h 10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Wyrabiać ciasto przez 2 minuty
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzMy bread came out very dark. The only thing that...
My bread came out very dark. The only thing that could have colored it that way was linseed flour. The dough was so thick that the mixer couldn't handle it and the bread rose nicely, but it fell completely when it cooled down. It even tastes pretty good. Ẹnjoy geometry dash bloodbath