3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kajzerki


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

Kajzerki

  • 3 mąki, Szkanki
  • 3/4 letniej wody, Szklanki
  • 15 gramy drożdży świeżych
  • 1 1/2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczki soli
  • 1 jajko
  • 2 łyżki masło, Roztopione
  • 6
    2h 15min
    Czas całkowity 2h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Dodać wodę, cukier i drożdże Obroty wsteczne1min/37°c/obr.2 pozostawić na 15min
  2. Do rozczynu dodać mąkę, sól i jajko wyrobicCiasto5min pod koniec dodając roztopione maslo
  3. Przełożyć do miski zostawić do wyrośnięcia około 1h. Gdy podwoi swoją objętość podzielić na 12 części, z każdej formując kulki, ułożyć na blaszce spłaszczyć i pozostawić do podrosniecia na 30 min pod przykryciem. Po tym czasie naciąć.
    Piec w 190 stopniach15 min
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy