Tu jesteś:
4
Składniki
12 porcja/porcje/porcji
Kajzerki
- 3 mąki, Szkanki
- 3/4 letniej wody, Szklanki
- 15 gramy drożdży świeżych
- 1 1/2 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczki soli
- 1 jajko
- 2 łyżki masło, Roztopione
-
6
2h 15min
Czas całkowity 2h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Dodać wodę, cukier i drożdże
"Obroty wsteczne" 1min/37°c/obr.2 pozostawić na 15min
- Do rozczynu dodać mąkę, sól i jajko wyrobic
"Ciasto" 5min pod koniec dodając roztopione maslo
- Przełożyć do miski zostawić do wyrośnięcia około 1h. Gdy podwoi swoją objętość podzielić na 12 części, z każdej formując kulki, ułożyć na blaszce spłaszczyć i pozostawić do podrosniecia na 30 min pod przykryciem. Po tym czasie naciąć.
Piec w 190 stopniach15 min
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz