3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

JAGLANE PIECZYWO CHRUPKIE


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

CIASTO

  • 20 g rozpuszczonego bezwonnego oleju kokosowego)
  • 100 g wody
  • 15 g mąki ziemniaczanej
  • 100 g mąki gryczanej, (lub mąki z amarantusa, lub mąki z komosy ryżowej)
  • 200 g ugotowanej kaszy jaglanej

PRZYPRAWY

  • 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
  • 1 szczypta kozieradki
  • 1 łyżeczka czarnuszki
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1/2 łyżeczki soli
5

Przygotowanie

  1. 1. do naczynia miksującego dać olej kokosowy, założyć miarkę,  rozpuścić olej 3 min temp. 80st/obr 1

    2. do naczynia miksującego dodać wszystkie składniki z wyjątkiem czarnuszki, miksować przy nałożonej miarce 8s/obr.10, zgarnąć wszystko na dno naczynia; ponownie miksować 5s/obr. 10

    3. całą masę przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia  blachę, rozsmarować na całej powierzchni blachy tak, aby powstał cienki placek, posypać czarnuszką

    4. piec w piekarniku 180st przez 25 -30 min, będzie wówczas bardziej chrupki

    5. po lekkim ostudzeniu placek można połamać na kawałki, a gdy całkowicie ostygną przechowywaćw słoiku

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Sok można wycisnąć za pomocą zwyczajnej wyciskarki do cytryn


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz