3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
  • thumbnail image 7
  • thumbnail image 8
  • thumbnail image 9
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciabatta


Wydrukuj:
4

Składniki

12 kawałek/kawałki/kawałków

Zaczyn:

  • 1 płaskiej łyżeczki cukru
  • 180 g mąki chlebowej, T 720
  • 10 g drożdży
  • 200 g wody

Ciasto

  • 200 g wody
  • 10 g drożdży
  • 30 g mleka
  • 30 g oliwyz oliwek
  • 320 g maki pszennej, typ 650, + 30 g na podsypanie
  • 10 g soli
  • 6
    14h 55min
    Czas całkowity 14h 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    Zaczyn
  1. doBlokada naczynia miksującegowłożyć drożdze,cukier,wodę i podgrzać 2min.37stopni obr.1 dodać mąkę i wymieszać 30s obr.4przełożyć do miseczki,przykryć ściereczką i zostawic na 12 godz.

  2. Ciasto
  3. Po 12 godz. do Blokada naczynia miksującegododać drożdze,mleko,wodę i podgrzać 2min.37 stopni obr.1,dodać wcześniej przygotowany zaczyn,mąkę,oliwę,sól i wyrobić 5 minCiasto

  4. Ciasto będzie dość lużne ale sprężyste przykryc ściereczką i zostawić na 30 min. do wyrośnięcia

  5. Opruszyć stolnicę mąką,wyjąć kopystką ciasto i delikatnie ręką uformować prostokąt grubości około 2 cm,posypać wierzch mąką i kopystką kroić kawałki,przenieść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pozostawić na około 25 min. do wyrośnięcia

  6. Piec w temp. 220 stopni 25-30 min

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Kochani piekarnik ma być nagrzany czy od zimnego?...

    Zgłoszony przez tylda na kwietnia 23, 2020 at 08:02.

    Kochani piekarnik ma być nagrzany czy od zimnego?
    ciasto wyszło mi tak lejące, że ciężko cokolwiek z nim zrobić. Jaka może być przyczyna?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Znakomite bułki. Użyłem tylko mąki typ 450 ale...

    Zgłoszony przez Marojan na grudnia 24, 2018 at 10:38.

    Znakomite bułki. Użyłem tylko mąki typ 450 ale wyszły znakomite!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • a mozna wykorzystac gotowy

    Zgłoszony przez KatarzynaM na listopada 26, 2014 at 22:54.

    a mozna wykorzystac gotowy zaczyn zytni zamiast drozdzy?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyglądają super,nastawiam

    Zgłoszony przez Magda.G na lutego 17, 2014 at 12:37.

    Wyglądają super,nastawiam zatem zaczyn tmrc_emoticons.) gratuluję Małgosiutmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gratuluję,wyglądają

    Zgłoszony przez BEATA40TKA na stycznia 15, 2014 at 20:09.

    Gratuluję,wyglądają smakowicie tmrc_emoticons.p

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja osobiście pamiętam taką z

    Zgłoszony przez gkoziolek na stycznia 15, 2014 at 18:25.

    Ja osobiście pamiętam taką z Italiitmrc_emoticons.)  Cooking 7 trochę się namęczyłam żeby  zamieścić ten przepis ale się udało Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciabatta, wygląda jak z Lidla

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na stycznia 15, 2014 at 18:12.

    Party Ciabatta, wygląda jak z Lidla tmrc_emoticons.;) Małgosiu gratuluję pierwszego przepisu Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze