Tu jesteś:
4
Składniki
12 kawałek/kawałki/kawałków
Zaczyn:
- 1 płaskiej łyżeczki cukru
- 180 g mąki chlebowej, T 720
- 10 g drożdży
- 200 g wody
Ciasto
- 200 g wody
- 10 g drożdży
- 30 g mleka
- 30 g oliwyz oliwek
- 320 g maki pszennej, typ 650, + 30 g na podsypanie
- 10 g soli
5
Przygotowanie
Po 12 godz. do
"Blokada naczynia miksującego" dodać drożdze,mleko,wodę i podgrzać 2min.37 stopni obr.1,dodać wcześniej przygotowany zaczyn,mąkę,oliwę,sól i wyrobić 5 min
"Ciasto"
Zaczyn
Ciasto
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzKochani piekarnik ma być nagrzany czy od zimnego?...
Kochani piekarnik ma być nagrzany czy od zimnego?
ciasto wyszło mi tak lejące, że ciężko cokolwiek z nim zrobić. Jaka może być przyczyna?
Znakomite bułki. Użyłem tylko mąki typ 450 ale...
Znakomite bułki. Użyłem tylko mąki typ 450 ale wyszły znakomite!
a mozna wykorzystac gotowy
a mozna wykorzystac gotowy zaczyn zytni zamiast drozdzy?
Wyglądają super,nastawiam
Wyglądają super,nastawiam zatem zaczyn
gratuluję Małgosiu
Gratuluję,wyglądają
Gratuluję,wyglądają smakowicie
Ja osobiście pamiętam taką z
Ja osobiście pamiętam taką z Italii
trochę się namęczyłam żeby zamieścić ten przepis ale się udało 
Ciabatta, wygląda jak z Lidla