Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 145 g płatków owsianych, (opcjonalnie bezglutenowych)
- 30 g migdalów, moga być inne orzechy lub pestki
- 30 g sezamu
- 350 g wody
- 0,5 łyżeczki soli drobnej
- 3 łyżki dowolnego oleju
- ew przyprawy
- 90 g siemienia lnianego
- 130 g pestek słonecznika
-
6
1h 10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Przesypać do miski, dodać letnią wode, olej i dobrze wymieszać. Odstawić w chlodne miejsce na min 1 godz. a najlepiej na całą noc.
Masę przelożyć do keksowki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do ok 200 st C. Po ok 20 mniutach wyjąć z formy i piec kolejne 40-50 min w temp 170 st C.
Upieczony chleb po wyjęciu z piekarnika powinien wydawać "pusty" dzwięk przy delikatnym pukaniu w spód.
Wystudzić.
Przepis na chleb pochodzi z jednej z amerykańskich stron internetowych, ale został nieco zmodyfikowany.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Chleb najlepiej kroi się następnego dnia.
Przepis można modyfikować dodając dowolne orzechy lub pestki w miejsce migdalów i sezamu.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzRewelacyjny przepis - korzystam z niego przy...
Rewelacyjny przepis - korzystam z niego przy okazji świąt i zawsze robi furorę na stole!