3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb "zmieniajacy życie"


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 145 g płatków owsianych, (opcjonalnie bezglutenowych)
  • 30 g migdalów, moga być inne orzechy lub pestki
  • 30 g sezamu
  • 350 g wody
  • 0,5 łyżeczki soli drobnej
  • 3 łyżki dowolnego oleju
  • ew przyprawy
  • 90 g siemienia lnianego
  • 130 g pestek słonecznika
5

Przygotowanie

    Przepis na chleb pochodzi z jednej z amerykańskich stron internetowych, ale został nieco zmodyfikowany.
  1. Wszystkie suche skladniki umieścić w Closed lid. Rozdrobnić turbo 1s, 3-4 razy. 

     

  2. Przesypać do miski, dodać letnią wode, olej i dobrze wymieszać. Odstawić w chlodne miejsce na min 1 godz. a najlepiej na całą noc. 

     

  3. Masę przelożyć do keksowki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do ok 200 st C. Po ok 20 mniutach wyjąć z formy i piec kolejne 40-50 min w temp 170 st C.

     

  4. Upieczony chleb po wyjęciu z piekarnika powinien wydawać "pusty" dzwięk przy delikatnym pukaniu w spód.

    Wystudzić. 

10
11

Porady

Chleb najlepiej kroi się następnego dnia.

Przepis można modyfikować dodając dowolne orzechy lub pestki w miejsce migdalów i sezamu.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Rewelacyjny przepis - korzystam z niego przy...

    Zgłoszony przez Zuzusia na kwietnia 11, 2017 at 19:08.

    Rewelacyjny przepis - korzystam z niego przy okazji świąt i zawsze robi furorę na stole!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze