Tu jesteś:
4
Składniki
40 plaster/plastry/plastrów
- 500 g mak, i
- 2 lyzeczki soli
- 40 g drozdzy
- 20 g oliwy z olivek
- 320 g wody, letniej
-
6
23min
Czas całkowity 3minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
1. wszystkie skladniki wlozyc do naczynia miksujacego i 3 Min./ poziom "Ciasto" ugniatac
2. ciasto podzielic na 2 czesci, posypac rece maka i uformowac dluzsze chleby.
3. chlebki ulozyc na blaszce wylozonej papierem do pieczenia i pozostawic w cieplym miejscu 30- 40 Min. do wyrosniecia.
4. wlozyc do nagrzanego piekarnika do 200° i piec 20 Min.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPytanko Czy do ciasta mozna
Pytanko
Czy do ciasta mozna wrzucic jakies nasionka, albo np, pokrojone oliwki??
Chleb zrbiłam z połowy
Chleb zrbiłam z połowy porcji, wyszedł fajny mały bochenek Jak na zwykły chleb to smakuje dość dobrze.
Chlebek pyszny! Ja dodaję 550
Chlebek pyszny! Ja dodaję 550 g mąki, lepiej się formuje.
Tynka
Bardzo fajny chlebek - i
Bardzo fajny chlebek - i dobry!!