3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

chleb śródziemnomorski


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

  • 150 g woda
  • 15 g drożdży
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 350 g mąki pszennej
  • 0,5 płaskiej łyżeczki soli
  • 80 g sera feta
  • 1 płaskie łyżki oregano
  • 50 g czarnych oliwek
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. do naczynia miksującego wlewamy wodę, oliwę i drożdże. Mieszamy 1 min 30 s w temperaturze 37 stopni/obr. 2.

    Dodajemy mąkę, oliwe, sól i wyrabiamy ciasto 3 min/interwał.

    Ser kroimy na małe kawałki. Oliwki i fetę dodajemy do ciasta i dodajemy chwile przed koncem wyrabiania/

    Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni. Formujemy dwa bochenki. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy do wyrośnięcia (około 30 min). Bochenki nacinamy nożem, delikatnie skrapiamy wodą (chleb będzie mieć chrupiącą skórkę) i oprószamy mąką. Po tym czasie pieczemy około 25 min.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy