3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb razowy


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

250 g letniej wody

  • 100 g mleka
  • 50 g drożdży
  • szczypta cukru
  • 250 g mąki razowej
  • 250 g mąki przennej
  • 1 łyżeczek soli
  • ziarna, siemie lniane ,słonecznik,otręby
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego wlać wodę + mleko + drożdże + cukier i włączyć 1,30 min./ 37sto./obr.2

    2. Wsypać pozostałe skladniki i wyrobić ciasto 3 min./Closed lid/Dough mode.

    3. Przełożyć ciasto do wysmarowanej tłuszczem formy i pozostawić do wyrośnięcia .

     4. Piec w nagrzanym na 180 stopni około 25 - 35 minut

     

  2. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Wyszed ok

    Zgłoszony przez beaszcz@op.pl na kwietnia 26, 2017 at 18:10.

    Wyszedł ok

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pytanie do autorki - co zrobić, by na całym...

    Zgłoszony przez karlinnee na kwietnia 2, 2017 at 23:22.

    Pytanie do autorki - co zrobić, by na całym chlebie wyszła taka piękna złota skórka? Moje chleby wychodzą smacznie, ale zawsze w kolorze mąkowym, bez złotej skórki. Czy to kwestia piekarnika? (Mam dość stary typ, gazowy, grzanie tylko od dołu)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszny, puszysty i szybko się piecze

    Zgłoszony przez karlinnee na kwietnia 2, 2017 at 23:18.

    Pyszny, puszysty i szybko się piecze tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • smaczny

    Zgłoszony przez ashanti88 na marca 1, 2017 at 21:55.

    smaczny tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis wypróbowany..wyszedł

    Zgłoszony przez KatarzynaM na listopada 16, 2014 at 19:17.

    Przepis wypróbowany..wyszedł super i tez włożyłam do zimnego piekarnika i dopiero liczyłam 35 minut od nagrania.. tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • chlebek pyszny, piekłam 45

    Zgłoszony przez tulipan64 na października 21, 2014 at 19:54.

    chlebek pyszny, piekłam 45 min i upiekł się super, szybko i smacznie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Skoro wypróbowałaś, to i  ja

    Zgłoszony przez gabi49 na sierpnia 27, 2013 at 20:54.

    Skoro wypróbowałaś, to i  ja zaryzykuję.  Dzięki. Big Smile

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Hej Gabi, Nie wiem co odpowie

    Zgłoszony przez klaudiszja na sierpnia 27, 2013 at 19:34.

    Hej Gabi,

    Nie wiem co odpowie autorka ja wstawiłam go do zimnego piekarnika i czas (35 minut) włączyłam dopiero gdy piekarnik się nagrzał. Chlebek ładnie wyrósł.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy ten chleb nie powinien

    Zgłoszony przez gabi49 na sierpnia 27, 2013 at 17:37.

    Czy ten chleb nie powinien wyrastać zamin pójdzie do piekarnika?  Pieczemy tylko 35 minut? :O

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wypróbowałam wczoraj, chleb

    Zgłoszony przez klaudiszja na sierpnia 27, 2013 at 11:33.

    Wypróbowałam wczoraj, chleb jest smaczny, przepis prosty i bardzo szybki. Na pewno jeszcze nie raz będe robić.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze