3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb pszenno-jęczmienny z ziarnami


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

  • 1 płaskiej łyżeczki soli
  • 20 g oleju
  • 80-100 g nasion słonecznika, dyni... wg upodobań
  • 150 g wody
  • 30 g miodu
  • 350 g mąki pszennej razowej
  • 200 g mleka
  • 40 g drożdży
  • 150 g kaszy jęczmiennej perłowej
  • 6
    1h 45min
    Czas całkowity 1h 45min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć kaszę, zemleć 1min/obr.10, przełożyć do innego naczynia
    2.D
    o naczynia włożyć drożdże, wlać mleko i wodę, dodać miód, podgrzewać 2 min/37st./obr.1
    3.D
    odać zmieloną kaszę, mąkę,nasiona,olej, sól, wyrabiać 3min/Closed lid/Dough mode
    4.
    ciasto przełożyć do miski, przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na ok. 30 min.
    5.
    ,ciasto przełożyć do wysmarowanej oliwą podłużnej formy ok. 35cm i ponownie odsawic na 15 min do wyrośnięcia, w tym czasie nagrzeać piekarnik do 200st. Piec chleb ok 30-40 min

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz