Tu jesteś:
4
Składniki
Chleb orkiszowy na drożdżach
- 100 g migdał, ze skórką
- 430 g Mąka orkiszowa jasna
- 30 g słonecznik łuskany
- 30 g SIEMIE LNIANE
- 30 g pestki dyni
- 7 g Drożdże suszone, 1 opakowanie
- 10 g brązowy cukier/ miód
- 5 g sól
- 5 g czarnuszka do posypania
- 430 g woda
-
6
2h 10min
Czas całkowity 1h 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksujacego dodać migdały rozdrabniamy 3 s./Obroty 6
- Dodac pozostale składniki oprócz czarnuszki wyrabiamy 3 min/interwał
- W międzyczasie foremkę 25cm/13cm wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia
- Ciasto przekładamy do foremki posypujemy czarnuszką przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 1h do wyrośnięcia
- Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni góra dół pieczemy 55 do 60 min po wyjęciu kroimy po całkowitym ostygnięciu
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz