3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb Oliwkowa Foccacia


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

Ciasto

  • 100 gramów czarnych oliwek bez pestek
  • 150 gramów suszonych pomidorów w oleju
  • 500 gramów mąki
  • 2 łyżeczki igieł rozmarynu (najlepiej świeżych)
  • 20 gramów drożdży
  • 1 łyżeczka soli
  • 200 gramów letniej wody
  • 6
    1h 35min
    Czas całkowity 1h 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wysuszone z oleju pomidory, oliwki i igły rozmarynu wrzucić do garnka i mieszać 5 sekund/obroty 6 rozdrabniając wszystko.

    Pozostałe składniki dodać i 3 minuty/Dough mode wyrobić ciasto.

    Ciasto podzielić na dwie równe porcje i rękami sklejonymi mąką uformować w chlebki.

    Ciasto około 30 minut pozstawić do wyrośnięcia a następnie włożyć do rozgrzanego piekarnika.

    Piec około 25 minut w temperaturze 200 stopni C.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Oczywiście że miało być 5 sekund - wkradł...

    Zgłoszony przez Meluzynka na listopada 28, 2016 at 20:39.

    Oczywiście że miało być 5 sekund - wkradł się chochlik - dzięki za uwagę i pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy na pewno w pkt. 1 należy aż 5 minut...

    Zgłoszony przez Agary na listopada 19, 2016 at 09:19.

    Czy na pewno w pkt. 1 należy aż 5 minut rozdrabniać składniki? Wydaje mi się, że 5 sekund wystarczy...?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze