3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb keto,paleo,bezglutenowy


Wydrukuj:
4

Składniki

16 kawałek/kawałki/kawałków

Składniki na chleb

  • 50 g siemienia lnianego złotego, zmielić na mąkę
  • 50 g siemienia lnianego złotego, ziarno
  • 50 g pestek dyni
  • 50 g ziaren sezamu
  • 50 g słonecznika łuskanego
  • 100 g migdały, mielone, mąka migdałowa
  • 12 g babki jajowatej, łuska
  • 2 łyżeczki proszek do pieczenia
  • 3 jajka, rozm. M
  • 150 g jogurt grecki, może być zwykły ale gęsty
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 6
    60h 0min
    Czas całkowity
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 50g siemienia zmielić na mąkę Miksowanie20s/obr.10
  2. Następnie dodaj wszystkie suche składniki wymieszaj 5sek.Brak obrotów wstecznych3,5
  3. Dodaj 3 jajka i 150g jogurtu i wymieszaj na obrotach 4 Brak obrotów wstecznych4sek.do połączenia składników.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • SILPAT® - mata doskonały chleb
    SILPAT® - mata doskonały chleb
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

-Przełóż ciasto do miski i wymieszaj wszystko łopatką.
-Zostaw na 5 min ,aż masa napęcznieje
-Ciasto uformuj mokrymi rękoma i ułóż na papierze do pieczenia lub na macie do pieczenia.
-Posyp ziarnem np.sezamu
-Piecz w 180° 60min góra/dół
-Po upieczeniu zostaw chleb w otwartym piekarniku i wyjmij po 20 min.
-Ja piekłam późnym wieczorem ,więc zostawiłam chleb do rana .
Smacznego

Przepis ten wykonasz w każdym TM lub metodą ręczną jeśli masz gotowe mąki i nie musisz ich mielić


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy