3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb Fitness


Wydrukuj:
4

Składniki

0 osoba/osoby

Chleb Fitness

  • 400 g woda
  • 40 g drożdże świeże
  • 200 g mąka pszenna
  • 400 g mąka żytnia
  • 1 opakowania suchego zakwasu, ( 15 gr )
  • 2,5 łyżeczek soli
  • 10 g miodu
  • 30 g siemienia lnianego
  • 30 g nasiona chia
  • 30 g nasiona słonecznika
5

Przygotowanie

  1. 1. Formę do pieczenia prostokątną wysmarować masłem lub innym produktem tłustym tmrc_emoticons.D , obsypać lekko bulka tarta

    2. woda i drożdże 2 Min./37 ° C / 1

    3. dostarczyc mąki pszennej, mąki żytniej, zakwasu chlebowego , soli i miodu , 3 min. / interwal ugniatać

    4. daj nasiona słonecznika i siemienia lnianego lub innych jakie masz w domu tmrc_emoticons.D2 Min./ Interwal zagnieść

    5. ciasto wyłożyć do formy i odstawić na 30 min. w cieple miejsce

    6. Rozgrzej piekarnik do 210 ° C

    7.45 min. piec, wyjąć z formy i na ruszcie ostudzić

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

nasiona dodajemy jakie mamy, ja dodalam jeszcze posiekany peczek pietruszki
Czasami robie ciut inaczej tzn lekko zmieniam sklad maki (200g maki slonecznikowe, 200 g maki zytniej, 200g maki orkiszowej


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Chlebek jest przepyszny Piekę go bardzo długo...

    Zgłoszony przez Ewa Wysocz na maja 27, 2022 at 17:56.

    Chlebek jest przepyszny Smile Piekę go bardzo długo ale zmieniłam kolejniść - woda + drożdże + miód Blokada naczynia miksującego 2 Min./37 ° C / 2, później dodaję pozostałe składniki wraz z ziarnami 3,30 min. / interwal. Ciasto wyrasta migiem ok. 30 min. Piekarnik nastawiam na 180 C przez 15 min a przez kolejne 30 min piekię w temperaturze 210 C. Chlebek jest obłędny i szybko znika. Suchy zakwas kupuję na Allegro. Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gdzie kupie suchy zakwas ¿

    Zgłoszony przez leis6 na października 24, 2018 at 13:55.

    Gdzie kupie suchy zakwas ¿

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze