3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb dyniowy


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 czubata łyżeczka soli
  • 40 g drożdży
  • 200 g wody
  • 150 g jogurtu
  • 100 g dyni
  • 250 g mąki pszennej lub orkiszowej (typ max 650)
  • 50 g mąki żytniej
  • 150 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej
  • 50 g pestek dyni (opcjonalnie)
  • 6
    40min
    Czas całkowity
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Dynię pokroić na kawałki, zmiksować 5s / obr.6

    Dodać jogurt, wodę, sól i cukier oraz drożdże; podgrzewać 2min/37 stopni/ obr.2

    Dosypać wszystkie rodzaje mąk oraz ewentualnie pestki dyni, wymieszać 4s / obr. 3, następnie 2min / Ciasto

    Ciasto przełożyć do nasmarowanej tłuszczem keksówki, odstawić na ca. 30 min do wyrośnięcia.

    Piec ok. 40 min w temp. 200 stopni (termoobieg).

    Po wyjęciu z piekranika, wyciągnąć "bochenek" z keksówki.

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Inspiracja ze strony: //www.180gradsalon.de/2014/09/wolle-mer-den-herbst-reinlasse-saftiges-kuerbisbrot-rezept-thermomix.html


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy