 
                                            
                                     
                                    Składniki
składniki na chleb
- 50 g zmielonej kaszy gryczanej niepalonej
- 100 g białej mąki bezglutenowej, (np.Balviten)
- 350 g mąki wieloziarnistej bezglutenowej
- 7 g suchych drożdży
- 430 g wody
- 1 łyżeczka cukru
- 1 jajko kurze
- 1 łyżka oleju
- 1 czubata łyżeczka soli
- 150 g ugotowanych potłuczonych ziemniaków
- 2 łyżeczki siemienia lnianego
- 2 łyżeczki pestek słonecznika
- 2 łyżeczki płatków owsianych bezglutenowych
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać suche drożdze i cukier i podgrzewać 1min/37°C/obr.1 - Następnie dodać pozostałe składniki i wyrabiać 2min/  "Blokada naczynia miksującego" / "Blokada naczynia miksującego" / "Ciasto" . "Ciasto" .- Ciasto preżełożyc do wyłożonej papierem blaszki i zostawić do wyrośnięcia na ok 15 - 30 min. - Posmarować chleb jajkiem i posypać dowolnymi ziarnami. Przeciąć chleb przez środek wzdłuż. piec 5o min w 200°C. - Na dno piekarnika wstawić naczynie z wodą. 
przygotowanie chleba
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                                                                                                     
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
czy jajo ze skladnikow dodac do ciasta, czy nie dodawac i tylko posmarowac ciasto?
Pycha, pycha, pycha!
Ten chleb jest właśnie przerobionym przepisem z podstawowej książki "Radość gotowania" na potrzeby moich "bezglutenowców". Jego największą zaletą jest to, że długo utrzymuje świeżość i się nie kruszy.
 Jego największą zaletą jest to, że długo utrzymuje świeżość i się nie kruszy.
Sądzę, że ten też będzie świetny. Może ktoś go upiecze i podzieli się swoją opinią?