3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

bułki


Wydrukuj:
4

Składniki

16 porcja/porcje/porcji

ciasto

  • 1 szczypty soli, himalajskiej
  • 150 g mąki razowej żytniej
  • 125 g wody
  • 80 g Płatek jaglanych
  • 80 g mąki owsianej
  • 250 g mleka
  • 50 g drożdży
  • 4 łyżki oliwy z oliwek, extra v.
  • 40 g siemia lnianego
  • 220 g mąki pszennej, np. Typ 650
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

    bułki
  1. Do naczynia wlewamy wodę,  dodajemy drożdże,  sól i mieszamy czas 20s, poz. 4, temp 36. Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto: czas 4 min. Poz. Interia. Formuje bułki  wykładamy na blachę  wyłożoną papierem zostawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Następnie  smarujemy mlekiem i pieczemy ok 20 min w temp. 200°C SMACZNEGO

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy