3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułki z ziemniakami


Wydrukuj:
4

Składniki

Bułki z ziemniakami

  • 100 g ugotowanych ziemniakow
  • 20 g drożdży świeżych
  • 1 płaskie łyżeczki do herbaty cukru
  • 1 płaskie łyżeczki do herbaty soli
  • 450 g mąki pszennej
  • 2 łyżki oleju lub oliwy
  • 1/4 litra wody, może być z gotowania ziemniaków
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 21 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 21
5

Przygotowanie

  1. Drożdże z ziemniakami i cukrem rozdrobnić obr. poz. 8 ok. 30 sek. Dodać ciepłą wodę, mąkę, sól, olej i wodę. Ustawić poz. Interwał na 3 minuty.
    Zostawić do wyrośnięcia. Wyłożyć na posypany mąką blat. Podzielić na 12 porcji, uformować bułki. Wstawić do piekarnika na ok. 15 minut, temperatura 60*C. Jak urosną, temperaturę zwiększyć do 200*C. Piec do zrumienienia.
    Bułeczki są mięciutkie i długo zachowują tą miękkość. Przechowuję je w misce Tupperware.
10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy