3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

bułki z makiem


Wydrukuj:
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

  • 300 ml letniej wody
  • 20 g świeżych drożdży
  • 500 g mąki
  • 1 czubata łyżeczka soli
  • mak do posypania
  • jajo roztrzepane do posmarowania
5

Przygotowanie

  1. * wszystkie składniki prócz maku włozyć do naczynia miskującego - wyrabiać 3 min /Ciasto

    * odstawiamy do wyrośnięcia (ok 1h, ma podwoić swoją objętość)

    *ciasto dzielimy na 10 równych części

    * formujemy bułeczki i odstawiamy do ponownego wyrośnięcia na ok 20 min

    * przed wstawieniem do piekarnika smarujemy każdą bułeczkę roztrzepanym jajkiem i posypujemy makiem

    * pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 220 st przez 15-20 min

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

zamiast maku możemy uzyć innych nasion


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy