3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułki Puszyste pszenno-orkiszowe


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

na bułki

  • 4 łyżki oleju
  • 150 g mąki pszennej orkiszowej
  • 450 g maki pszennej, typ 650
  • 30 g mleka w proszku
  • 50 g słonecznika
  • 1 łyżczka soli
  • 11 g suchych dożdży
  • słonecznik i siemię do posypania
  • 2 łyżeczki cukru
  • 360 g wody
5

Przygotowanie

    bułek
  1. Do naczynia wlać wodę, wsypać mleko w proszku, drożdże, cukier. Podgrzać Closed lid/3 min/37*/obr. 2.

  2. Dodać pozostałe składniki, wyrobić Closed lid/ 4 min. /Dough mode. Po 10 minutach wyrobić ponownie Closed lid/ 1,5 min/ Dough mode. Pozostawić w naczyniu do wyrośnięcia, aż wypełni jego objętość.

  3. Wyrośnięte ciasto podzielić na 12 części i uformować bułki. Układać na blasze. Przykryć ściereczką i pozostawić do podrośnięcia na ok. 20,30 min. Posmarować wodą i posypać słonecznikiem i siemieniem.

  4. Piec 25 minut  w piekarniku nagrzanym do 250*

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Bułki zaraz po upieczeniui przestygnięciu są niesamowite tmrc_emoticons.) Na drugi dzień też są dobre tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • ciasto po wyrobieniu bardzo się klei czy to...

    Zgłoszony przez rowinek na stycznia 1, 2018 at 11:32.

    ciasto po wyrobieniu bardzo się klei Puzzled czy to normalne?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bułki mega pyszne!!! Mięciutkie mimo, że...

    Zgłoszony przez Neta40 na lutego 6, 2017 at 20:00.

    Bułki mega pyszne!!! Mięciutkie mimo, że skórka trochę się przypiekła. Temperatura 200 stopni wystarczy. Polecam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bułeczki wyszły

    Zgłoszony przez tomessi na czerwca 13, 2015 at 16:37.

    Bułeczki wyszły pyszne,spróbowłałem jeszcze ciepłej-poezja smaku! Chrupiące,lekko słodkie, jeszcze lepiej smakowały z jogurtem.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Masz rację z temperaturą, nie

    Zgłoszony przez Meg na stycznia 20, 2015 at 18:59.

    Masz rację z temperaturą, nie wiem dlaczego podałam 250, to dosyć wysoka temperatura, 220 w zupełności wystarczy. Ale to też zalezy od piekarnika jak, wszyscy wiemy tmrc_emoticons.) życzę smacznego tmrc_emoticons.)

    Meg

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Te bułeczki są świetne

    Zgłoszony przez agucha na stycznia 20, 2015 at 13:57.

    Te bułeczki są świetne polecam tmrc_emoticons.) tylko raz mi się spalily jak ustawilam tem. 250 teraz piekę w 220 tmrc_emoticons.) mniam!!!

    S

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wyglądają smacznie,trzeba

    Zgłoszony przez wiola77712 na czerwca 22, 2014 at 21:50.

    wyglądają smacznie,trzeba wypróbować

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • aa.... bułeczki przed

    Zgłoszony przez Meg na października 15, 2013 at 13:54.

    aa.... bułeczki przed pieczeniem można posmarować mlekiem, bo chyba smarowałam mlekiem, a w przepisie podałam ze wodą tmrc_emoticons.) Ale to niewielka różnicatmrc_emoticons.)

    Meg

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super, cieszę się i mam

    Zgłoszony przez Meg na października 15, 2013 at 13:51.

    Super, cieszę się i mam nadzieję, że posmakują tmrc_emoticons.)

    Meg

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyglądają super! Do

    Zgłoszony przez smoczek na października 15, 2013 at 12:37.

    Wyglądają super! Do wypróbowania. Czekają w kolejce po puchatkach. tmrc_emoticons.) Pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze