3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułki pszenne, kajzerki


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

Ciasto

  • 1,5 łyżeczki soli
  • 20 g drożdży
  • 1 łyżeczki cukru
  • 20 g oleju
  • 200 g letniej wody
  • 450 g mąki pszennej
  • 1 jajko surowe
5

Przygotowanie

    przygotowanie ciasta
  1. Wszystkie składniki oprócz jajka włożyć do TMBlokada naczynia miksującego 3 min. Ciasto (3 min. interwał)

  2. Wyłożyć ciasto na talerz, uformować z ciasta koło i pokroić na 8 części (tak jak pizzę)

  3. Ulepić 8 bułek o dowolnym kształcie (ponacinać nożem, zapleść warkocze lub ślimaczki) i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 

  4. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok 10 - 15 minut (niekoniecznie, ale będą pulchniejsze).

  5. Rozbić w szklance jajko i posmarować nim bułki, posypać nasionami (mak, sezam, kminek itp.)

  6. Włożyć do zimnego piekarnika, ustawić temp. 180 C, czas 30 min.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • SILPAT® - mata do pieczenia
    SILPAT® - mata do pieczenia
    kup teraz
  • SILPAT® - mata doskonały chleb
    SILPAT® - mata doskonały chleb
    kup teraz
  • Ben - płaska forma kamionkowa
    Ben - płaska forma kamionkowa
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Mnie wyszły super dałam zamiast oleju łyżkę...

    Zgłoszony przez martynaprv na stycznia 22, 2023 at 14:01.

    Mnie wyszły super tmrc_emoticons.) dałam zamiast oleju łyżkę masła, bo z olejem zawsze mi jakoś za twarde wszysko wychodzi tmrc_emoticons.;) polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne! nawet na drugi dzień ! dziękuję za...

    Zgłoszony przez poziomka88 na czerwca 21, 2021 at 13:05.

    Pyszne! nawet na drugi dzień ! dziękuję za przepis, jestem antytalenciem jeśli chodzi o pieczenie a bułeczki mi wyszły Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy ważna jest kolejność wkładania...

    Zgłoszony przez Lilax na kwietnia 15, 2021 at 11:06.

    Czy ważna jest kolejność wkładania składników do misy? Bo coś mi poszło nie tak i ciasto mam jak taka klucha.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo fajne i szybkie bułeczki. Nawet jak się...

    Zgłoszony przez fanka_stefanka na stycznia 30, 2021 at 19:11.

    Bardzo fajne i szybkie bułeczki. Nawet jak się wstawi od razu do piekarnika wyrosną. Robię je regularnie. Dziękuję za przepis tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo fajne bułeczki wyszły. Super-szybki...

    Zgłoszony przez palu na marca 14, 2020 at 11:13.

    Bardzo fajne bułeczki wyszły. Super-szybki przepisCooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre i szybkie bułki. ...

    Zgłoszony przez betijaw na listopada 29, 2018 at 21:19.

    Bardzo dobre i szybkie bułki. Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja dodałam mąki żytniej i płatków owsianych,...

    Zgłoszony przez Olamarcinola na października 24, 2018 at 11:13.

    Ja dodałam mąki żytniej i płatków owsianych, właśnie się pieką. A na wierzch posypałam siemię lniane i słonecznik Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Probowalam zrobić 2 razy. 2 razy wyszły...

    Zgłoszony przez AniaGuc na października 3, 2018 at 20:28.

    Probowalam zrobić 2 razy. 2 razy wyszły beznadziejne, gumowe, twarde i w ogóle nie wyrosły.
    BeznadIejaB

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ewelajnadzika: Witam, ja robiłam bułki przenno -...

    Zgłoszony przez paulina16 na czerwca 22, 2018 at 12:31.

    Ewelajnadzika: Witam, ja robiłam bułki przenno - żytnie na drożdzach słuchych . I bułeczki wyszły bardzo smaczne .

    Pozdrawiam i Powodzenia tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ewelajnadzika:...

    Zgłoszony przez Niusia60 na kwietnia 7, 2018 at 20:56.

    Ewelajnadzika:
    Niusia60: Dałam 7 gram suchych drożdży i też wyszły super.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziś rano robiłam na śniadanie-wyszły super. A...

    Zgłoszony przez Aga_833 na marca 20, 2018 at 12:47.

    Dziś rano robiłam na śniadanie-wyszły super. A jakie smaczne 😋 Najlepsze jakie do tej pory robiłam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy robił ktoś może te lub jakiekolwiek inne...

    Zgłoszony przez Ewelajnadzika na grudnia 26, 2017 at 23:32.

    Czy robił ktoś może te lub jakiekolwiek inne bułeczki na suchych drożdżach? Proszę o odpowiedź,dziękuję z góry, pozdrawiam 😊

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyszły świetnie~!

    Zgłoszony przez Juskaize na listopada 30, 2017 at 20:29.

    Wyszły świetnie~!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pyszne chrupice pomimo tego e nie rosy Dopiero w...

    Zgłoszony przez rouge88 na czerwca 15, 2017 at 11:11.

    pyszne, chrupiące, pomimo tego że nie rosły. Dopiero w piekarniku dostały petardy tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wanie siedz w piekarniku zobacz jak wyjd bo jak na...

    Zgłoszony przez ewoja na maja 3, 2017 at 08:28.

    Właśnie siedzą w piekarniku zobaczę jak wyjdą, bo jak na mój gust za mało wody chyba, że mój termoś odmawia prawidłowej wspólpracy (co by mnie nie zdziwiło bo uważam, że w tym przypadku jakość zdecydowanie nie idzie w parze z ceną)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne bułeczki

    Zgłoszony przez Neciaa87 na marca 13, 2017 at 18:38.

    Pyszne bułeczki

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bułi super! Pyszne i chrupiące Polecam!

    Zgłoszony przez grzech na stycznia 19, 2017 at 21:50.

    Bułi super! Pyszne i chrupiące tmrc_emoticons.) Polecam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Moje pierwsze udane bułeczki! Polecam. Pyszne,...

    Zgłoszony przez madzia1283 na grudnia 4, 2016 at 23:26.

    Moje pierwsze udane bułeczki! Polecam. Pyszne, Łatwe w wykonaniu tmrc_emoticons.)))

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bułeczki bardzo smaczne. Polecam!!

    Zgłoszony przez jasmin.k na listopada 27, 2016 at 13:07.

    Bułeczki bardzo smaczne. Polecam!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Swietny przepis najpierw

    Zgłoszony przez AnnaMK na lipca 21, 2016 at 18:59.

    Swietny przepis tmrc_emoticons.) najpierw zrobilam zaczyn i pozwolilam mu troche odpoczac, dalej jak w przepisie.

    Proporcje dobrze dobrane, ciasto fajne, elastyczne, a przede wszystkim bulki wyszly smaczne. Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacyjne

    Zgłoszony przez Rozka1980 na lutego 28, 2016 at 20:29.

    Rewelacyjne tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smakowite slimaczki.

    Zgłoszony przez iwonap22 na stycznia 10, 2016 at 21:56.

    Smakowite slimaczki. Smakowyały wszystkim domownikom

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre bułeczki ale

    Zgłoszony przez Sylwia24 na stycznia 9, 2016 at 10:14.

    Bardzo dobre bułeczki ale dobrze by było napisać w przepisie, 

    żeby napierw zrobić zaczyn z drożdży, cukru, wody albo mleka, a potem dodać resztę składników.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pycha !!!

    Zgłoszony przez wow na listopada 8, 2015 at 14:58.

    Pycha !!! tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dodałam 100 g mąki razowej i

    Zgłoszony przez helka1978 na września 27, 2015 at 20:55.

    dodałam 100 g mąki razowej i więcej ciepłej wody (na oko), bułeczki mięciutkie, pycha

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Świetne bułeczki. Ciasto

    Zgłoszony przez zygmunt_kotek na sierpnia 11, 2015 at 11:26.

    Świetne bułeczki. Ciasto bardzo plastyczne. Można uformować dowolny kształt tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bułeczki pięknie wyrosły i

    Zgłoszony przez tomessi na lipca 29, 2015 at 12:48.

    bułeczki pięknie wyrosły i pięknie pachną

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zamiast wody dałam mleko.

    Zgłoszony przez welina na lipca 1, 2015 at 00:08.

    Zamiast wody dałam mleko. Przepyszne, polecam!! Juz wiecej nie kupie "nadmuchanych" bulek w sklepie....

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bułeczki wyszły super,

    Zgłoszony przez Justyna80 na czerwca 8, 2015 at 07:12.

    Bułeczki wyszły super, POLECAM !!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Za przepis stawiam 5

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na maja 3, 2015 at 10:14.

    Za przepis stawiam 5 gwiazdek. Bułeczki pychotka Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • szybkie , proste i bardzo

    Zgłoszony przez kuriko na maja 3, 2015 at 08:37.

    szybkie , proste i bardzo smaczne tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pychotka

    Zgłoszony przez KasiaMarcin na grudnia 20, 2014 at 10:07.

    Pychotka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre bułeczki!

    Zgłoszony przez Aneta P na sierpnia 19, 2014 at 12:38.

    Bardzo dobre bułeczki! Polecam!!  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tak, dodaje się 1 łyżeczkę

    Zgłoszony przez ThermoKRK na sierpnia 2, 2014 at 19:41.

    Tak, dodaje się 1 łyżeczkę cukru.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy cukru sie nie dodaje do

    Zgłoszony przez Asiak1 na sierpnia 1, 2014 at 12:01.

    Czy cukru sie nie dodaje do wyrastania?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wypróbuję

    Zgłoszony przez malgorzata 12 na lipca 8, 2014 at 17:50.

    Wypróbuję Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Chętnie je zrobię, ale w

    Zgłoszony przez Meg na lipca 8, 2014 at 13:30.

    Chętnie je zrobię, ale w wersji z domieszką mąki pełnoziarnistejtmrc_emoticons.) Ciekawy kształt. Pozdrawiamtmrc_emoticons.)

    Meg

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze