 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                20min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                35min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     12 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 31
opublikowany: 25/07/14
                            
                zmieniono dnia: 06/08/14
                    Składniki
Ciasto
- 100 g rodzynek
- 150 g mleka
- 2 jajka
- 50 g cukru
- 1/2 łyżeczki soli
- 100 g masła, zimnego
- 4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 400 g mąki
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Jajka rozbić z mlekiem 3 sek. obr. 4 
- Dodać pozostałe składniki  "Blokada naczynia miksującego"  czas 3 min. "Blokada naczynia miksującego"  czas 3 min. "Ciasto" "Ciasto"
- Wyłożyć ciasto i rozwałkować na grubość 1,5 cm. 
- Miarką MT wycinać krążki i układać je na blasze wysmarowanej tłuszczem. 
- Piec w temp. 200C czas 15 min. 
Ciasto
Porady
Jeśli podczas wyrabiania ciasto się klei - można dosypać mąki.Podawać z masłem lub dżemem.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
               Kategorie przepisów: 
                                      
              
          
      
                                                                                                                                                                                                            Jedzenie na wynos
                                                                                                                                                                                                                        Przepis szefa kuchni
                                                                                                                                                                                                                        Przepis dla dużej rodziny
                                                                                                                                                                                                                        Przepis dla 1 osoby
                                                                                                                                                                                                                        Przepis dla 2 osób
                                                                                                                                                                                                                        Przepis dla studenta
                                                                                                                                                                                                                        Przepis dla starszych osób
                                                                                                                                                                                                                                                                                        Przyjęcie
                                                                                                                                                                    Wakacje
                                                                                                                                                                    Urodziny
                                                                                                                                                                                                                        Urodziny dziecka
                                                                                                                                                                    Piknik
                                                                                                                                                                                                                        Dzieci w kuchni
                                                                                                                                                                                                                        Gotowanie na co dzień
                                                                                                                                                                                                                                                                                        Śniadanie
                                                                                                                                                                    Podwieczorek
                                                                                                                                                                                                                        Przekąska
                                                                                                                                                                                                                                    Wiosna
                                                                                                                                                                    Lato
                                                                                                                                                                                                                        Jesień
                                                                                                                                                                    Zima
                                                                                                                                                                                                                                    Łatwe
                                                                                                                                                                    Szybkie
                                                                                                                                                                    Niedrogie
                                                                                                                                                                                                                                    Angielska
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Deser
                                                                                                                                                                                                                                    Ciasto
                                                                                                                                                                    Ciastka
                                                                                                                                                                    Bułka
                                                                                                                            
                        
            
                INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Właśnie je upiekłam i są bardzo dobre. Dodałam więcej mąki, ponieważ ciasto mocno się lepiło.Wykrawałam je szklanką. Fajny, szybki przepis. Polecam i smacznego
 
            
smaczne bułeczki, ale ja nastepnym razem dodam wiecej cukru- moja rodzina tak lubi.
Bardzo smaczne bułeczki, ale zdecydowanie trzeba dodać więcej mąki. Przed upieczeniem smaruje bułeczki odlanym jajkiem z mlekiem. Do wykrajania sconsów można kupić specjalny wykrajacz-polecam!
Sconsy można podawać z dżemem i bitą śmietaną.
musze koniecznie zrobić dodane do wypróbowania
 dodane do wypróbowania 
Bardzo smaczne, ale trzeba dodać trochę więcej mąki (ja używam pełnoziarnistej na pół ze zwykłą pszenną), a rodzynki i inne bajery dodać dopiero na koniec mieszania, bo się zbytnio rozdrobnią. Ja daję mniej cukru (jakieś 30 g), warto też na początku odlać troszkę jajek z mlekiem do smarowania sconesów przed upieczeniem. Polecam też dodanie, oprócz rodzynek, suszonej żurawiny, słonecznika itp. Wykrawać lepiej większą szklanką smacznego!
 smacznego!