Składniki
10 porcja/porcje/porcji
DODATKOWO
- sezam
- mleko
CIASTO
- 1 łyżeczka soli
- 55 gramów Miękkiego masła
- 1 jajko
- 200 gramów mleka
- 680 gramów mąki
ZACZYN
- 3 łyżki mąki
- 2 łyżki cukru
- 90 gramów mleka
- 30 gramów Drozdzy swierzych
-
6
2h 25min
Czas całkowity 2h 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
Przygotowanie
1. Do
"Blokada naczynia miksującego" włożyć drożdże, mleko, cukier, mąkę i podgrzewaj 3min/temp. 37 stopni/ obrut 2.
2. Do zaczynu dodaj sładniki na ciasto: mąkę, mleko, masło, jajko, masło, sół. Wyrabiaj 10 minut/
"Ciasto"
3. Ciastow zostaw w
"Blokada naczynia miksującego" na ok 1h do wyrośnięcia.
4. Formuj 10 bułek, wierzch posmaruj mlekiem i posyp sezamem.
5. Wstaw do piekarnika, 200 stopni, piec ok 20 minut.
ZACZYN
CIASTO
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Wyrośnięte ciasto waże i dzielę na 10 bułek, tak by mialy jednakową wagę.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzZrobiłam dzisiaj, wyszły pyszne.
Zrobiłam dzisiaj, wyszły pyszne.
Bułki smaczne, ale dałabym 1,5 łyżeczki soli....
Bułki wyszły prze idealne!!!!! Najlepsze...