3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułki miękkie i puszyste - jak sklepowe a bez chemii


Wydrukuj:
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

Bułki miękkie i puszyste - jak sklepowe a bez chemii

  • 550 g Mąki pszennej typ 500-550
  • 25 g drożdży świeżych
  • 250 g letniej wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 125 g Serka Philadelphia
  • 1 jajko
  • 6
    32h 0min
    Czas całkowity 2h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Drożdże, letnią wodę i sól mieszamy Blokada naczynia miksującego 2m/37C/obr. 1, następnie dodajemy serek i mąkę Blokada naczynia miksującego 4min./Ciasto

    Zostawiamy do wyrośnięcia w naczyciu, aż będzie widoczne pod miarką. (ok. 1h)

    Wyrabiamy ponownie 1min. Ciasto

    Formujemy bułeczki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

    Przykryć i poczekać na wyrośnięcie 30min.

    Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Wkładamy do nagrzanego 225C piekarnika i pieczemy 30 minut.

    Bułki studzimy na kratce.

    UWAGA! Bułki po wyciągnięciu będą twarde jak kamień tmrc_emoticons.) po lekkim ostudzeniu zmiękną. Na następny dzień nie są czerstwe! tmrc_emoticons.D
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Bułki można dowolnie formować i dodawać swoje ulubione dodatki takie jak np. zboża, dynia czy czarnuszka. Co kto lubi.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Jaaa, przepraszam teraz zobaczylam komentarz!!!! ...

    Zgłoszony przez Holmark na lutego 16, 2017 at 18:09.

    Jaaa, przepraszam teraz zobaczylam komentarz!!!!

    Ja ustawiam bez termoobiegu i daje na srednia wysokosc piekarnika tmrc_emoticons.) blizej gory

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jak ustawić piekarnik elektryczny : góra...

    Zgłoszony przez Kasia 1313 na stycznia 14, 2017 at 19:57.

    Jak ustawić piekarnik elektryczny : góra /dół, termoobieg. ... ?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze