Bułki miękkie i puszyste - jak sklepowe a bez chemii Przepis jest nieprzetestowany
Author picture Holmark
utworzono: 11/25/16 zmieniono dnia: 11/25/16

3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułki miękkie i puszyste - jak sklepowe a bez chemii

Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

Bułki miękkie i puszyste - jak sklepowe a bez chemii
  • 550 g Mąki pszennej typ 500-550
  • 25 g Drożdży świeżych
  • 250 g Letniej wody
  • 1 Łyżeczka soli
  • 125 g Serka Philadelphia
  • 1 jajko
  • 6
    32h 0min
    Czas całkowity 2h 0min
    Pieczenie / Gotowanie 30h 0min
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Przygotowanie tego przepisu z innym modelem urządzenia Thermomix ® jest niebezpieczne! Więcej informacji
    [X]

    Uwaga

    Do przepisów TM5


    Zwiększyliśmy pojemność naczynia miksującego oraz Varomy urządzenia Thermomix ® TM5 w porównaniu do TM31 w następujący sposób: Naczynie miksujące ma obecnie pojemność 2,2 litra (poprzednio 2,0 litra), a Varoma - 3,3 litra (poprzednio 3,0 litra). W żadnym przypadku nie należy używać przepisów, które są przeznaczone do stosowania z TM5, podczas pracy z modelem TM31 (TM31 posiada certyfikat dopuszczający niższą maksymalną pojemność!) Dlatego też może to prowadzić do rozpryskiwania gorących płynów, a tym samym stanowić zagrożenie dla ludzi.
5

Przygotowanie

  1. Drożdże, letnią wodę i sól mieszamy Closed lid 2m/37C/obr. 1, następnie dodajemy serek i mąkę Closed lid 4min./Dough mode



    Zostawiamy do wyrośnięcia w naczyciu, aż będzie widoczne pod miarką. (ok. 1h)



    Wyrabiamy ponownie 1min. Dough mode



    Formujemy bułeczki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.



    Przykryć i poczekać na wyrośnięcie 30min.



    Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Wkładamy do nagrzanego 225C piekarnika i pieczemy 30 minut.



    Bułki studzimy na kratce.



    UWAGA! Bułki po wyciągnięciu będą twarde jak kamień tmrc_emoticons.) po lekkim ostudzeniu zmiękną. Na następny dzień nie są czerstwe! tmrc_emoticons.D
10
11

Porady

Bułki można dowolnie formować i dodawać swoje ulubione dodatki takie jak np. zboża, dynia czy czarnuszka. Co kto lubi.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Jaaa, przepraszam teraz zobaczylam komentarz!!!! ...
    Zgłoszony przez Holmark na lutego 16, 2017 at 18:09.

    Jaaa, przepraszam teraz zobaczylam komentarz!!!!

    Ja ustawiam bez termoobiegu i daje na srednia wysokosc piekarnika tmrc_emoticons.) blizej gory

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jak ustawić piekarnik elektryczny : góra...
    Zgłoszony przez Kasia 1313 na stycznia 14, 2017 at 19:57.

    Jak ustawić piekarnik elektryczny : góra /dół, termoobieg. ... ?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze