Tu jesteś:
4
Składniki
14 kawałek/kawałki/kawałków
Bulki do zupy krem
- 450 g woda
- 30 g drożdży świeżych
- 50 g Maslanki albo jogurtu nat
- 650 g mąki pszennej
- 100 g mąki żytniej
- 10 g sól
- 15 g ocet balsamiczny
- 10 g Miód
- 30 g Ziarna jakie kto lubi ( slonecznik,siemie lniane,dynia itp)
-
6
1h 25min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia wlać wodę,dodac drożdże i maślankę podgrzać 3min/37st/3,dodac pozostałe składniki i wyrobić 3min/interwał,odczekać 30min,aż ciasto wyjdzie przez pokrywkę i ponownie przez 1minutę wyrobić.wyłozyć ciasto na stolnicę obficie obsypana mąką i wyrobic podsypując,podzielić na dwie części i z każdej uformować wałek,kawałki ciąć i formować bułki lekko rzucając o stolnicy blat w mące opruszony,wylożyć na blaszkę do wyrośniecia w tym czasie nagrzac piekarnik do temp 210st i piec na drugim od dołu przez 15min potem zmniejszyć na 190 i piec 10min
Przepis pochodzi ze strony kuchniamaryny:))
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz(Brak tematu)