 
                                            
                                     
                                    Czas przygotowania
                                1h 0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                1h 25min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     14 
                                     kawałek/kawałki/kawałków 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 5
opublikowany: 20/02/17
                            
                zmieniono dnia: 20/02/17
                    Składniki
Bulki do zupy krem
- 450 g woda
- 30 g drożdży świeżych
- 50 g Maslanki albo jogurtu nat
- 650 g mąki pszennej
- 100 g mąki żytniej
- 10 g sól
- 15 g ocet balsamiczny
- 10 g Miód
- 30 g Ziarna jakie kto lubi ( slonecznik,siemie lniane,dynia itp)
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia wlać wodę,dodac drożdże i maślankę podgrzać 3min/37st/3,dodac pozostałe składniki i wyrobić 3min/interwał,odczekać 30min,aż ciasto wyjdzie przez pokrywkę i ponownie przez 1minutę wyrobić.wyłozyć ciasto na stolnicę obficie obsypana mąką i wyrobic podsypując,podzielić na dwie części i z każdej uformować wałek,kawałki ciąć i formować bułki lekko rzucając o stolnicy blat w mące opruszony,wylożyć na blaszkę do wyrośniecia w tym czasie nagrzac piekarnik do temp 210st i piec na drugim od dołu przez 15min potem zmniejszyć na 190 i piec 10min
Przepis pochodzi ze strony kuchniamaryny:))
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
               Kategorie przepisów: 
                                      
                
              
          
      INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                                                                                                     
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze