3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bulki do zupy krem i nie tylko:)


Wydrukuj:
4

Składniki

14 kawałek/kawałki/kawałków

Bulki do zupy krem

  • 450 g woda
  • 30 g drożdży świeżych
  • 50 g Maslanki albo jogurtu nat
  • 650 g mąki pszennej
  • 100 g mąki żytniej
  • 10 g sól
  • 15 g ocet balsamiczny
  • 10 g Miód
  • 30 g Ziarna jakie kto lubi ( slonecznik,siemie lniane,dynia itp)
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

    Przepis pochodzi ze strony kuchniamaryny:))
  1. Do naczynia wlać wodę,dodac drożdże i maślankę podgrzać 3min/37st/3,dodac pozostałe składniki i wyrobić 3min/interwał,odczekać 30min,aż ciasto wyjdzie przez pokrywkę i ponownie przez 1minutę wyrobić.wyłozyć ciasto na stolnicę obficie obsypana mąką i wyrobic podsypując,podzielić na dwie części i z każdej uformować wałek,kawałki ciąć i formować bułki lekko rzucając o stolnicy blat w mące opruszony,wylożyć na blaszkę do wyrośniecia w tym czasie nagrzac piekarnik do temp 210st i piec na drugim od dołu przez 15min potem zmniejszyć na 190 i piec 10min
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz