Czas przygotowania
                                2h 15min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                2h 15min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     -- 
                                     -- 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 6
 
opublikowany: 29/12/20
                            
                zmieniono dnia: 29/12/20
                    Składniki
Bułki do hamburgerów
potrzebne:
- 0,75 wody, szklanki, woda ma być ciepła
 - 1/3 mleka w proszku, szklanki
 - 2 łyżki masła
 - 1,5 łyżki cukru
 - 0,75 łyżeczki soli
 - 8 g drożdży świeżych
 - 1 jajko
 - 1 żółtko
 - 2,5 mąki pszennej, szklanki
 - 1 łyżki mleka
 - sezam, do posypania
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego wlać wodę, wkruszyć drożdże, dać cukier, podgrzać 2 minuty/37ºC/obr. 2. Dodać mąkę, mleko w proszku, masło, jajko i sól, wyrobić 3 minuty/ikona kłosa (funkcja wyrabianie). Ciasto przełożyć do miski za pomocą kopystki, przykryć ściereczką, odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Jeszcze raz wyrobić. Podzielić na 4-8 kawałków. Uformować bułeczki, mocno spłaszczyć dłonią. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć ściereczką, odstawić na 45 minut do wyrośnięcia. Przed pieczeniem posmarować żółtkiem wymieszanym z łyżką mleka i posypać sezamem. Piec w piekarniku nagrzanym do 190ºC (góra-dół) przez 15-25 minut.
 
Porady
Po więcej inspiracji zapraszam na mojego bloga https://madebymycha.pl/
 
*przepis ze strony https://www.mojewypieki.com/
                        *przepis ze strony https://www.mojewypieki.com/
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Przepyszne bułeczki. Wyszły idealne. Robiłam mini hamburgerki.