3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułki do hamburgerów


Wydrukuj:
4

Składniki

Bułki do hamburgerów

potrzebne:

  • 0,75 wody, szklanki, woda ma być ciepła
  • 1/3 mleka w proszku, szklanki
  • 2 łyżki masła
  • 1,5 łyżki cukru
  • 0,75 łyżeczki soli
  • 8 g drożdży świeżych
  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • 2,5 mąki pszennej, szklanki
  • 1 łyżki mleka
  • sezam, do posypania
  • 6
    2h 15min
    Czas całkowity 2h 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego wlać wodę, wkruszyć drożdże, dać cukier, podgrzać 2 minuty/37ºC/obr. 2. Dodać mąkę, mleko w proszku, masło, jajko i sól, wyrobić 3 minuty/ikona kłosa (funkcja wyrabianie). Ciasto przełożyć do miski za pomocą kopystki, przykryć ściereczką, odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Jeszcze raz wyrobić. Podzielić na 4-8 kawałków. Uformować bułeczki, mocno spłaszczyć dłonią. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć ściereczką, odstawić na 45 minut do wyrośnięcia. Przed pieczeniem posmarować żółtkiem wymieszanym z łyżką mleka i posypać sezamem. Piec w piekarniku nagrzanym do 190ºC (góra-dół) przez 15-25 minut.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
11

Porady

Po więcej inspiracji zapraszam na mojego bloga https://madebymycha.pl/

*przepis ze strony https://www.mojewypieki.com/


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy