Tu jesteś:
4
Składniki
Bułki do hamburgerów
potrzebne:
- 0,75 wody, szklanki, woda ma być ciepła
- 1/3 mleka w proszku, szklanki
- 2 łyżki masła
- 1,5 łyżki cukru
- 0,75 łyżeczki soli
- 8 g drożdży świeżych
- 1 jajko
- 1 żółtko
- 2,5 mąki pszennej, szklanki
- 1 łyżki mleka
- sezam, do posypania
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego wlać wodę, wkruszyć drożdże, dać cukier, podgrzać 2 minuty/37ºC/obr. 2. Dodać mąkę, mleko w proszku, masło, jajko i sól, wyrobić 3 minuty/ikona kłosa (funkcja wyrabianie). Ciasto przełożyć do miski za pomocą kopystki, przykryć ściereczką, odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Jeszcze raz wyrobić. Podzielić na 4-8 kawałków. Uformować bułeczki, mocno spłaszczyć dłonią. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć ściereczką, odstawić na 45 minut do wyrośnięcia. Przed pieczeniem posmarować żółtkiem wymieszanym z łyżką mleka i posypać sezamem. Piec w piekarniku nagrzanym do 190ºC (góra-dół) przez 15-25 minut.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz
11
Porady
Po więcej inspiracji zapraszam na mojego bloga https://madebymycha.pl/
*przepis ze strony https://www.mojewypieki.com/
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz