3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułki do hamburgerów i kebabów


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

CIASTO

  • 500 g mąki pszennej
  • 250 g mleka
  • 30 g drożdży świeżych
  • 15 g cukru
  • 10 g soli
  • 1 jajko
  • 30 g masła
  • 4 łyżki oleju
  • DODATKOWO:
  • sezam
  • białko
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21
5

Przygotowanie

    PRZYGOTOWANIE
  1. 1.Do naczynia miksującego włożyc drożdże,mleko,cukier.Podgrzewać 2 min 30 sek/37 st C/obr.1

    2.Dodać masło,sól,mąkę jajko.Wyrabiać ciasto 3 min/Interwał.

    3.Ciasto odstawić na ok 30 minut do wyrośnięcia.

    4.Formować bułki,wierzch posmarować białkiem,posypać sezamem.

    5.Wstawić do piekarnika,piec ok 20 minut w temp.180 st.C

    ciasto dzielimy na 4 części około 200g formujemy na kształt bułek 

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz