Tu jesteś:
4
Składniki
8 porcja/porcje/porcji
Bułki do burgerów
- 560 g mąki orkiszowej (typ 700 lub 550)
- 3 żółtka
- 1 jajko
- 30 g masła miękkiego
- 50 g miodu
- 200 g mleka lub napoju migdałowego, sojowego, owsianego
- 15 g świeżych drożdży
- 1 szczypta soli
-
6
20min
Czas całkowityPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym! -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
-
1. Do naczynia miksującego wlać mleko, dodać miód, drożdże, masło, podgrzać 2 min./37 st./obr.1
2. Dodać mąkę, żółtka, jajko, wyrobić ciasto 10 s./obr.6, następnie wyrobić 5 min/interwał
3. Ciasto przełożyć do miski, przykryć kuchenną bawełnianą ściereczką i pozostawić na 1 godz. do wyrośnięcia
4. Podzielić na 8 równych części, uformować bułki, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować wierzch bułek roztrzepanym białkiem posypać makiem lub sezamem. Przykryć bawełnianą ściereczką i ponownie pozostawić do wyrośnięcia na 30 min.
5. Bułki włożyć do rozgrzanego piekarnika (190 st., grzanie góra dół) piec 20 min.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz
11
Porady
Gdyby ciasto mocno się kleiło, można dosypać 1-2 łyżki mąki.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPerfekcyjny przepis! Nic dodać, nic ująć 👌
Perfekcyjny przepis! Nic dodać, nic ująć 👌