3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułki do burgerów


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

Bułki do burgerów

  • 560 g mąki orkiszowej (typ 700 lub 550)
  • 3 żółtka
  • 1 jajko
  • 30 g masła miękkiego
  • 50 g miodu
  • 200 g mleka lub napoju migdałowego, sojowego, owsianego
  • 15 g świeżych drożdży
  • 1 szczypta soli
  • 6
    20min
    Czas całkowity
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego wlać mleko, dodać miód, drożdże, masło, podgrzać 2 min./37 st./obr.1
    2. Dodać mąkę, żółtka, jajko, wyrobić ciasto 10 s./obr.6, następnie wyrobić 5 min/Ciasto interwał
    3. Ciasto przełożyć do miski, przykryć kuchenną bawełnianą ściereczką i pozostawić na 1 godz. do wyrośnięcia
    4. Podzielić na 8 równych części, uformować bułki, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować wierzch bułek roztrzepanym białkiem posypać makiem lub sezamem. Przykryć bawełnianą ściereczką i ponownie pozostawić do wyrośnięcia na 30 min.
    5. Bułki włożyć do rozgrzanego piekarnika (190 st., grzanie góra dół) piec 20 min.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Gdyby ciasto mocno się kleiło, można dosypać 1-2 łyżki mąki.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Perfekcyjny przepis! Nic dodać, nic ująć 👌

    Zgłoszony przez predygiernova na sierpnia 1, 2020 at 18:48.

    Perfekcyjny przepis! Nic dodać, nic ująć 👌

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze