3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułki a'la Benia


Wydrukuj:
4

Składniki

Bułki a'la Benia

  • 450 g wody, wlać do naczynuia miksującego
  • 50 g oleju, wlać do naczynia miksującego
  • 1 łyżeczki cukru, wsypać do naczynia miksującego
  • 40 g drożdży świeżych, pokruszyć i wsypać do naczynia miksującego. 2 min./50 stopni/ 2 obroty
  • 600 g mąka żytnia, lub pszenna pełnoziarnista
  • 1 łyżeczki soli, Wyrobić 3 min./interwał
5

Przygotowanie

    Bułki a’la Benia
  1. Przekładamy na powierzchnię mocno obsypaną mąką.
    Dzielimy ciasto na 10 części i formujemy z nich wałeczki.
    Obtaczamy w mące, nacinamy wierzch każdej bułki.
    Odkładamy przykryte ściereczką na 10 minut.
    Wkładamy do zimnego piekarnika i pieczemy 30 min./190 stopni góra/dół.
  2. Wody wlać do naczynuia miksującego
    oleju wlać do naczynia miksującego
    cukr wsypać do naczynia miksującego
    drożdże pokruszyć i wsypać do naczynia miksującego. 2 min./50 °C/ 2
    Dodać 600 g mąki żytniej pełnoziarnistej lub pszennej pełnoziarnistej
    Dodać 1 łyżeczkę soli, wyrabiać 3 min.
10
11

Porady

Bułki a’la Benia są pyszne, miękkie, puszyste, a przede wszystkim mega szybkie. Świetnie smakują następnego dnia.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy