3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułeczki z serem


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

Ciasto

  • 1/2 płaskiej łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 250ml mleka
  • 10 g masła, do wysmarowania formy
  • 20 g oleju
  • 2,5 łyżeczki 1 opakowanie suchych drożdży -, lub 30 g świeżych
  • 300g mąki pszenej, pół na pół typ 450 i 650

Sos serowy

  • 20 g mąki
  • 30 g masła
  • 350ml mleka
  • 140 g żółtego sera, najlepiej ostrego
  • 20 g startego parmezanu
  • 1/2 dużej sera mozarella, lub 1 mała
  • 2 ząbki czosnku
  • liście świeżej bazyli, można użyć suszonej
  • po 1/3 łyżeczek zioła, tymianek, rozmaryn zioła prowansalskie
  • sól i biały pieprz
  • 6
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

    Ciasto
  1. Do naczynia wlać mleko, dodać drożdże, cukier - podgrzać 1 min / 37st.

  2. Dodać mąkę, olej i sól - wyrobić 2 min/obr interwał.

  3. Pozostawić ok. 30 min do wyrośnięcia, później uformować 16 bułeczek i ułożyć w wysmarowanej tortownicy by jeszcze podrosły, pozostawiając wolny środek na sos, a w tym czasie przygotować sos serowy.

  4. Sos serowy
  5. Najpierw rozdrobnić sery ok. 10 sek obr 8, wymyć naczynie i wysuszyć .

  6. Do naczynia włożyć masło i mąkę i podgrzać 2,30 min 100st./obr 1.

  7. Wybrać turbo 2 sek i przez zamkniętą pokrywę wrzucić czosnek.

  8. Dodać mleko, zagotować 3 min 90st./ obr 1.

  9. Dodać pozostałe składniki i zmiksować kilka sek obr 6.

  10. Umieścić sos w środku tortownicy i piec razem z bułkami 30 -40 min 180st.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Warianty pieczenia:

1. Bułeczki można podpiec 10 min i dopiero wlać sos

2. Lekko docisnąć brzegi bułeczek od środka, żeby sos się nie rozlał pod nie i od razu wlać sos.

3. Można sos przelać do mniejszej formy i ustawić w środku tortownicy - ( chyba ta wersja jest najlepsza)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy