Tu jesteś:
4
Składniki
15 porcja/porcje/porcji
SKŁADNIKI
- 130 g sera gruyere, pokrojonego na kawałki
- 80 g masła
- 1 łyżeczka soli
- 1-2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 150 g wody
- 120 g mąki pszennej
- 3 jajka
-
6
45min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- 1. Rozgrzać piekarnik do tem 210`C, blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ostawic.
2.Do naczynia miksującego włożyć ser gruyere, rozdrobnić 20s/ obr.7. Przełożyć do innego naczynia.
3. Do naczynia miksującego włożyć masło, sól, pieprz i wodę, podgrzać 5min/ 90`C/ obr.1
4. Dodać mąkę, wymieszać 1min 30s/ obr. 3
5. Mieszać 1 min/obr.5, co 15s przez otwór w pokrywie dodawać jajka, jedno po drugim. Ponownie wymieszać 30s/ obr.5
6. Dodać 100g rozdrobnionego sera gruyere, wymieszać 30s/obr.2
7. Małe porcje ciasta nakładać łyżką lub przy pomocy rękawa cukierniczego w ok. 5cm odstępach na przygotowaną blachę. Opruszyć resztą tartego sera gruyere, piec 20-25min.
8. Podawac lekko przestudzone lub po całkowitym ostudzeniu, bez dodatków lub przełożone szynką parmeńską i rukolą.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz