3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

BULECZKI ORKISZOWO-ZYTNIE


Wydrukuj:
4

Składniki

250G wody, 1 kostke drozdzy (42g), 1 lyzeczke cukru, 50g masla, 400g maki orkiszowej, 100g maki zytniej z grubego przemialu, 15 lyzeczki soli.

  • 6
    1h 20min
    Czas całkowity 1h 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. Do Closed lidwlac wode, wsypac cukier, maslo, drozdze, ustawic na 3min./37°C/2Dough mode po tym czasie pozostawic na ok. 15 min. do wyrosniecia, nastepnie ponownie ustawic na 1 min./Dough modeW tym czasie przygotowac forme (u mnie okragla). Gotowe ciasto wylozyc z Closed lid na stolnice. Na Closed lid polozyc talerzyk, ustawic na wage i odmierzac mniej wiecej po 85g bulki, po czym ulozyc bulki na forme i odstawic do wyrosniecia na ok. 30 min. Piekarnik nagrzac na temp. 250°C wstawic bulki do piekarnika, spryskac bulki woda ze spryskiwacza i piec ok. 5 minut, po czym zmniejszyc temp. do 220°C i piec kolejne 20-25 minut.
    Buleczki sa pyszne, chrupiace.
10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz