3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

BULECZKI ORKISZOWO-ZYTNIE


Wydrukuj:
4

Składniki

250G wody, 1 kostke drozdzy (42g), 1 lyzeczke cukru, 50g masla, 400g maki orkiszowej, 100g maki zytniej z grubego przemialu, 15 lyzeczki soli.

  • 6
    1h 50min
    Czas całkowity 1h 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującegowlac wode, wsypac cukier, maslo, drozdze, ustawic na 3min./37°C/2Ciasto po tym czasie pozostawic na ok. 15 min. do wyrosniecia, nastepnie ponownie ustawic na 1 min./CiastoW tym czasie przygotowac forme (u mnie okragla). Gotowe ciasto wylozyc z Blokada naczynia miksującego na stolnice. Na Blokada naczynia miksującego polozyc talerzyk, ustawic na wage i odmierzac mniej wiecej po 85g bulki, po czym ulozyc bulki na forme i odstawic do wyrosniecia na ok. 30 min. Piekarnik nagrzac na temp. 250°C wstawic bulki do piekarnika, spryskac bulki woda ze spryskiwacza i piec ok. 5 minut, po czym zmniejszyc temp. do 220°C i piec kolejne 20-25 minut.
    Buleczki sa pyszne, chrupiace.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz