 
                                            
                                    - TM 5
Składniki
NIEDZIELNE BULECZKI
Skladniki: 500 g maki Typ 550 1 ½ lyzeczki soli 1 lyzeczki cukru 250 g wody cieplej (37°C) 1 kostke drozdzy lub 1 ½ paczki suchych drozdzy 30 - 50 g masla
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Woda, cukier, drozdze wrzucic do  "Blokada naczynia miksującego" Termomix i ustawic na "Blokada naczynia miksującego" Termomix i ustawic na
 2 min./37°C/ "Ciasto" dodac make, sol i maslo i ustawic ponownie "Ciasto" dodac make, sol i maslo i ustawic ponownie
 na 2 min./ "Ciasto" .  Wylozyc ciasto z "Ciasto" .  Wylozyc ciasto z "Blokada naczynia miksującego" Termomix i odwazac na pokrywie "Blokada naczynia miksującego" Termomix i odwazac na pokrywie "Blokada naczynia miksującego" Termomix po 60 g – 80 g kazda buleczke, zakladac kilkakrotnie do srodka i ukulac, klasc na blache lub okragla forme jak na zdjeciu. Odstawic na ok. 30 minut do wyrosniecia. Nagrzac piekarnik na 250°C (gora-dol) *wazne, następnie bulki naciac ostrym nozem wzdluz, spryskac woda po czym wstawic forme z bulkami do piekarnika na 5 minut, po tym czasie obnizyc temp. do 220°C i piec nastepne 20-25 minut. "Blokada naczynia miksującego" Termomix po 60 g – 80 g kazda buleczke, zakladac kilkakrotnie do srodka i ukulac, klasc na blache lub okragla forme jak na zdjeciu. Odstawic na ok. 30 minut do wyrosniecia. Nagrzac piekarnik na 250°C (gora-dol) *wazne, następnie bulki naciac ostrym nozem wzdluz, spryskac woda po czym wstawic forme z bulkami do piekarnika na 5 minut, po tym czasie obnizyc temp. do 220°C i piec nastepne 20-25 minut.
 * Wazne zeby bulki piec gora-dol, ponieważ mogą byc twarde.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze