Tu jesteś:
4
Składniki
13 sztuk bułeczek
- 450 g mąki pszennej
- 270 g mleka
- 20 g świeżych drożdży
- 50 g masła
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżeczka soli
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
-
9
5
Przygotowanie
Do naczynia wlać mleko, dodać drożdże i cukier - podgrzać czas 1 min/37 st/obr.2.
Następnie dodać mąkę, masło i sól i wyrobić czas 2 min/Interwał.
Przełożyc ciasto do miski, przykryć ściereczką i odstawić na 1-2 godziny do wyrośnięcia. Formować bułeczki, smarować mlekiem i posypać makiem lub kruszonką.
Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni przez 20-25 minut.
Smacznego
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzNo nie każdemu musi smakować
No nie każdemu musi smakować
mnie i moim bliskim smakowały bardzo
pozdrawiam 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Słaby ten przepis, bułki
Słaby ten przepis, bułki niesmaczne.
:bigsmile: ;)
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni

I tak mnie Vercia natchnęłaś,
I tak mnie Vercia natchnęłaś, że sama zrobiłam swoją wersję bułeczek ale bez nadzienia
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję