Składniki
Ciasto
- 250 g mleka
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 90 g cukru
- 50 g drożdży
- 1 żółtko
- 60 g masła
- 1/4 łyżeczki kurkumy
- 510 g mąki pszennej
Do posmarowania
- 1 białko z jajka
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Umieścić w naczyniu miksującym mleko, drożdże, cukier i cukier waniliowy - wymieszać 2min30s/50st/obr4
Dodać pozostałe składniki ciasta i wyrabiać 1min30s/
"Blokada naczynia miksującego" /
"Ciasto"
Ciasto wyłożyć do miseczki w ciepłe miejsce aż podwoi swoją objętość (ok. 25 minut)
Po wyrośnięciu ciasta włączyć piekarnik na 180 stopni.
Z ciasta odrywać kawałki, formować z nich bułeczki i układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Przed włożeniem do pieczenia posmarować bułeczki roztrzepanym białkiem.
Przygotowanie
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzMnie wszystko się udało- bułeczki są...
Mnie wszystko się udało- bułeczki są prze...py...szne
Buleczki suuuper ...
Buleczki suuuper
Bardzo łatwe i szybkie 👍
Pychotka dla dzieci polecam przepis u mnie...
Pychotka dla dzieci, polecam przepis, u mnie wszystko wyszło jak naleZy
Piec 20 lub 25 min ja tak pieke swoje a widze ze...
Piec 20 lub 25 min ja tak pieke swoje a widze ze produkty te same 😀
Bułeczki wyszły super. Wyrosły...
Bułeczki wyszły super. Wyrosły pięknie.50°C nie zaszkodziło drożdżom. Może dlatego, że mleko bylo prosto z lodówki. Piekłam 30 minut. To za dużo! 20-25 powinno wystarczyć
ile czau piec te buleczki?
ile czau piec te buleczki?
to prawda,że ciasto było
to prawda,że ciasto było mocno klejące, ale po dodaniu mąki nabrało odpowiedniej konsystencji,a po 30 minutach było tak wyrośnięte,że spadało z i tak wielkiego talerza
Także temperatura nie zaszkodziła wyrośnięciu ciasta. No, a bułeczki mam już upieczone,więc zaraz posmakuję tego przysmaku 
Mam na imię MONIKA! Witam wszystkich!!
niestety, ciasto w ogóle nie
niestety, ciasto w ogóle nie wyrosło, myśle że to wina 50 stopni podczas wyrabiania ciasta. 40 stopni zabija drożdze, więc 50 tym bardziej.
Lamka
to jakis fejk. Wyszedł glut,
to jakis fejk. Wyszedł glut, który zablokował termomix
to jakis fejk. Wyszedł glut,
to jakis fejk. Wyszedł glut, który zablokował termomix
to jakis fejk. Wyszedł glut,
to jakis fejk. Wyszedł glut, który zablokował termomix
:)Bułki są superowe
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Piękne te bułeczki, wyglądają
Piękne te bułeczki, wyglądają bardzo apetycznie
dodaje do wypróbowania
pozdrawiam

Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
:DOch następne bułeczki.I jak
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.