3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułeczki domowe/wroclawskie/zwyczajne


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

Ciasto

  • 20 g drożdży świeżych
  • 30 g Miękkiego masła
  • 100 g letniej wody
  • 1 jajko
  • 5 g cukru
  • 150 g letniego mleka
  • 10 g soli
  • 550 g mąki
  • 6
    18min
    Czas całkowity
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Drożde pokruszyć i umieścić w naczyniu miksującym. Zalać 2 łyżkami letniego mleka i dodać cukier. Całość wymieszać 3min/obr2 (tak aby zaczyn spienił się). Odczekac ok 15 min aż zaczyn podwoi swoją objętość.

  2. Dodać mąkę, sól, miękkie masło, roztrzepane jajko, wodę i mleko. 4 min interwał.

  3. Ciasto przełozyć do miski, przykryć sciereczką odstawić w ciepłe miejsce na ok 45min. (aż ciasto podwoi swoją objętość)

  4. Z wyrośnietego ciasta uformować bułeczki ( wielkość według uznania -  12 bułeczek dość sporej wielkości), obtoczyć delikatnie w mące - ułożyć na papierze do pieczenia na blasze, przykryć i odczekać 10min. Gdy bułki wyrosną naciąć na każdej z nich dość głęboki rowek.

  5. Włożyć blachę do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 15-10 minut, piec aż sie zrumienią.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Praktyka czyni mistrza 

    Zgłoszony przez marrgarritta na stycznia 21, 2016 at 23:36.

    Praktyka czyni mistrza  tmrc_emoticons.;) następnym razem na pewno wyjdą lepsze  tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robiłam pierwszy raz - muszę

    Zgłoszony przez anetawilczewska na stycznia 21, 2016 at 22:04.

    Robiłam pierwszy raz - muszę nauczyć się robić je tak, aby wychodziły bułkowe kształty, bo moje ich raczej wyglądem nie przypominały :P

    Poza tym w smaku super!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • [quote=marrgarritta] Tak,przy

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na stycznia 20, 2016 at 05:20.

    [quote=marrgarritta]

    Tak,przyznaje ze zapożyczony z premedytacją, narzeczony zrobili dzisiaj te buleczki i wyszly niesamowite tmrc_emoticons.;-) 

    Wystarczyło wstawić podziękowanie przy jej przepisie  tmrc_emoticons.J)

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tak,przyznaje ze zapożyczony

    Zgłoszony przez marrgarritta na stycznia 19, 2016 at 20:40.

    Tak,przyznaje ze zapożyczony z premedytacją, narzeczony zrobili dzisiaj te buleczki i wyszly niesamowite tmrc_emoticons.;-) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis Martynki na bułki

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na stycznia 19, 2016 at 20:37.

    Przepis Martynki na bułki wrocławskie tmrc_emoticons.J)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • To są bułki wrocławskie  

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na stycznia 19, 2016 at 19:04.

    To są bułki wrocławskie

     

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze