 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                2min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                12min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     5 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                --
                            Składniki
- 700 g wody
- 1 kostka rosołowa
- 5 łyżek śmietany
- 50 g serka topionego
- ząbek czosnku
- 50 g cebuli
- jeden ziemniak (około 100 g)
- 400 g szparagów
- opcjonalnie koperek
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- wszystkie składniki oprócz wody wkładamy do naczyni. - miksujemy 15 s obroty 10 - dodajemy wodę - gotujemy 100 stopni 10 minut obroty 2 - możemy krem posypac posiekanym koperkiem - Smacznego 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                        



 
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Bardzo dobry krem polecam 
            
Ja robiłam z białych
zamiast koperku, polecam posypać krem, prażonymi płatkami migdałowymi oraz lekko polać zupę kremem balsamico (świetnie przełamie smak szparagów). Taka wersja to połączenie świetnego smaku i niecodziennego wyglądu potrawy.Dobra opcja na bardziej wykwintny posiłek
a które szparagi do zupki białe czy zielone ?
Potwierdzam bardzo dobra zupka 
 
dziś zrobiłam kolejny raz - jest naprawdę super - POLECAM !!!!!!!
Właśnie ją zrobiłam REWELACJA,!!!!!, polecam
krem ma świetny delikatny smak, ja (niech żyją szczęśliwi alergicy) używam jako zagęstnika mąki ryżowej (na tę porcję ok 30 - 40g). Pozdrawiam.
co do szparagów to polecam ten kremik przepyszny