 
                                            
                                    Składniki
Zupę
- 2 srednie marchewki
- kawałek selera
- 1 korzeń pietruszki
- kawałek pora
- 1 łyżeczki przyprawy uniwersalnej
- 200 gramów mięsa drobiowego, pierś z kurczaka lub indyka
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 kostki bulionu drobiowego
- 3 liście laurowe
- 4 ziarna ziela angielskiego
- 1 łyżka masła
- 1 torebka białego ryżu
- woda
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Mięso obrać z błonek i ścięgien pokroić w kostkę 2x2 cm. - Warzywa obrać pokroić w mniejsze kawałki rozdrobnić obr 6/5-6 s. - Do warzyw dodać mięso, przyprawy, ryż, masło,zalać wodą tak żeby nie przekroczyć poziomu 2 litrów gotować  "Obroty wsteczne" /obr 1/30 min "Obroty wsteczne" /obr 1/30 min
Porady
Zupa zawiesita gęsta.
Zawsze robię ją kiedy w domu pojawi się "jelitówka" unikam tylko chemicznych przypraw uniwersalnych i kostek rosołowych. Tylko sól i masło
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Zupka naprawde super , zagosci czesciej na naszym stole
Oczywiście w 100 stopniach
Polecam przepis jak we wskazówkach! Super!
Mam pytanie: w jakiej temperaturze gotujesz zupę ??? Pozdrawiam