 
    
            - TM 31
Składniki
LECZO
- 40 g oliwy z oliwek
- 70 g czerwonej cebuli
- 220 g kiełbasy chorizo, lub wg uznania
- 400 g czerwonej papryki, pokrojonej w paski
- 150 g Żółtej papryki, pokrojonej w paski
- 100 g kabaczka, pokrojonego w kostkę
- 200 g cukini, pokrojonej w kostkę
- 170 g kukurydzy z puszki
- 350 g pomidorów, pokrojonych na duże kawałki
- 170 g fasolki czerwonej bez zalewy
- 2 płaskie łyżeczki do herbaty papryki ostrej, lub wg uznania
- pół łyżeczki soli
- kilka szczypt pieprzu
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Koszyczek Koszyczek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Wrzucamy do  "Blokada naczynia miksującego"  cebulę. Szatkujemy - 5 s, obr. 6 "Blokada naczynia miksującego"  cebulę. Szatkujemy - 5 s, obr. 6
- 2. Kopystką zgarniamy cebulę ze ścianek naczynia, dodajemy oliwę z oliwek i dusimy - 4 min, temp. Varoma, obr. 1 
- 3. Dorzucamy pierwszą część pokrojonej w paski papryki (i czerwonej i żółtej) - gotujemy przez 5 min, temp. 100st, obr. 2  "Obroty wsteczne" "Obroty wsteczne"
- 4. Otwieramy naczynie, mieszamy składniki kopystką. Wrzucamy do naczynia chorizo i pozostałą część papryki. Gotujemy przez 5 min, temp. 100st, obr. 2  "Obroty wsteczne" "Obroty wsteczne"
- 5. Otwieramy naczynie, mieszamy składniki kopystką. Dodajemy kabaczek i cukinię. Gotujemy przez 4 min, temp. 100st, obr. 2  "Obroty wsteczne" "Obroty wsteczne"
- 6. Otwieramy naczynie, mieszamy składniki kopystką. Dorzucamy pomidory + przyprawy wg uznania. Gotujemy przez 4 min, temp. 100st, obr. 2  "Obroty wsteczne" "Obroty wsteczne"- Na tym etapie zamiast miarką przykrywamy wylot koszyczkiem. 
- 7. Otwieramy naczynie, mieszamy składniki kopystką. Dorzucamy kukurydzę i czerwoną fasolkę. Gotujemy przez 3 min, temp. 100st, obr. 2  "Obroty wsteczne" "Obroty wsteczne"
- 8. Gotowe! Leczo po przelaniu do miseczek można posypać odrobiną startego żółtego sera. Smacznego!  
LECZO
Porady
Do czasu przygotowania dania należy doliczyć czas na pokrojenie warzyw (około 15 minut)
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze