 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                30min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                30min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     4 
                                     osoba/osoby 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 31
opublikowany: 08/05/17
                            
                zmieniono dnia: 08/05/17
                    Składniki
Zupa
- 2 puszki kukurydzy
- 1 cebula, około 100g
- 4 ząbki czosnku
- 1 szczypty soli
- 0,5 łyżeczki cynamonu
- 1 szczypty chilli lub ostrej papryki
- 150 g serka krmowego
- 30 g masła klarowanego
- 3 łyżeczki bulionu z thermomixa, alternatywnie kostka rosołowa
- 750 g wody
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Masło roztopić 3 min obr. 1 100st,
 2. Wrzucić cebulę i czosnek,
 3. Zmiksować 10 sek obr 6 i zgarnąć wszystko na dno naczynia kopystką,
 4. Przysmażyć 3 min obr 1 100st,
 5. Dodać kukurydzę, zostawiając kilka łyżek i odstawić na bok. Dodać sól, chilli, cynamon.
 6. Poddusić 5 min obr 1 100st,
 7. Dolać wodę i bulion, gotować 10 min obr 1 100 st,
 8. Zmiksować 1 min obr 10
 9. Dodać serek i podgotować 5 min obr 5 przez pierwsze 15 sek, potem 1 90 st.
 10. Podawać z odłożoną kukurydzą i przybrać wg. uznania
Porady
Jeśli ktoś lubi mocno kremowy smak, można dodać śmietany 18%.
Dla osób nieprzepadających za ostrym smakiem, można chilli zastąpić ostrą papryką.
Zupa jest dosyć rzadka z 2 puszek kukurydzy, dla gęstszej konsystencji można użyć więcej kukurydzy.
W sezonie zamiast kukurydzy konserwowej można użyć świeżej, uprzednio ugotowanej.
                        Dla osób nieprzepadających za ostrym smakiem, można chilli zastąpić ostrą papryką.
Zupa jest dosyć rzadka z 2 puszek kukurydzy, dla gęstszej konsystencji można użyć więcej kukurydzy.
W sezonie zamiast kukurydzy konserwowej można użyć świeżej, uprzednio ugotowanej.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Bardzo smaczna!