 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                10min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                30min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     4 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
Krem z kalafiora i pieczonego czosnku (z Jadłonomii)
- 1 kalafior
- 1/2 główki czosnku
- 1 łyżki olej
- 2 szklanki bulionu
- 2 szklanki mleka
- sól
- pieprz
- gałka muszkatałowa
- 2 pomidory suszone
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Piekarnik rozgrzać do 200 stopni, blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Kalafiora podzielić na różyczki, łodygę pokroić na mniejsze kawałki i delikatnie natrzeć olejem. Tak przygotowanego przełożyć na blachę, dorzucić ząbki czosnku w łupinie i piec przez 18 – 20 minut
- Po upływie tego czasu wyjąć blachę. Czosnek obrać z łupin, łupiny wyrzucić.
- Do pojeminika do miksowania wlać 1 łyżkę oliwy, kalafior oraz czosnek, podsmażać roast/120st./ 2:30min/ obr. 1
- Wlać gorący bulion, gotować 5min/ 100st./ obr.1
- Doprawić do smaku przyprawami, dodac suszone pomidory oraz mleko.
- Zmiksować przez 30 sekund stopniowo zwiększając obroty od 1 do 9.
Krem z kalafiora
Porady
Jesli krem ma być rzadszy nalezy dodać więcej mleka.
Podawać z płatkami migdałowymi i oliwa/ siemieniem lnianym/ słonecznikiem/ itp
                        Podawać z płatkami migdałowymi i oliwa/ siemieniem lnianym/ słonecznikiem/ itp
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
               Kategorie przepisów: 
                                      
              
          
      
                                                                                                                                                        Przystawka
                                                                                                                                                                                                                        Pierwsze danie
                                                                                                                                                                                                                                                                                        Wegetariańska
                                                                                                                                                                                                                        Przepis dla dzieci
                                                                                                                                                                                                                        Bez jajek
                                                                                                                                                                                                                        Bez alkoholu
                                                                                                                                                                                                                        Bez glutenu
                                                                                                                                                                                                                                    Łatwe
                                                                                                                                                                    Szybkie
                                                                                                                                                                    Niedrogie
                                                                                                                                                                                                                                                                                        Jesień
                                                                                                                                                                                                                                    Zupa
                                                                                                                                                                                                                                    Kolacja
                                                                                                                                                                    Kolacja
                                                                                                                                                                                                                                    Polska
                                                                                                                                                                                                                                    
                        
            
                INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze