thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
6 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 06/06/16

Składniki

  • 5 gałązek koperku, świeżego
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 200 g kwaśnej śmietany
  • 1,5 łyżeczki soli
  • pieprz, do smaku
  • 1 łyżeczka cukru
  • 20 g octu
  • 100 g Rzodkiewek, czerwonych
  • 400 g ogórków, obranych
  • 8 gałązek pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 100 g buraków, ugotowanych, obranych

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki, rozdrobnić 15 s/obr. 5, następnie zmiksować30 s/obr. 10. Podawać na zimno.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Chłodnik

Wydrukuj:

Komentarze

  • czerwca 12, 2019 at 11:20

    Rewelacyjny😋Akurat dla mnie odpowiada w 100% bo jestem bardzo „octowa” ale jak ktoś nie lubi kwaskowatych potraw to lepiej dać 10g octu.Zarówno rozgrobniony jak i zmiksowany jest przepyszny😉

  • czerwca 30, 2017 at 14:37

    Smaczny tmrc_emoticons.-) jak dla mnie za dużo pietruszki i octu

  • czerwca 24, 2016 at 18:26
    5.0

    Bardzo sprytny i szybki przepis, zamiast śmietany dałam maślankę i kefir (pół na pół) oraz dałam też więcej buraczków. Wyszedł bardzo smaczny chłodnik, choć przyznam, że dodałam wcześniej przygotowaną obgotowaną papkę z buraczków i botwniki (przetartą w TM). Na pewno wypróbuję jeszcze ten oryginalny przepis bez gotowania. Dziękuję!

  • czerwca 22, 2016 at 22:15
    5.0

    Przepyszny tmrc_emoticons.)

  • czerwca 14, 2016 at 11:22

    tmrc_emoticons.)

  • czerwca 9, 2016 at 19:21

    Bardzo polecam, szczególnie z duuużą ilością zieleniny. Ja dodałem też garść rukoli, a zamiast buraczków - botwinkę. Wszyscy jesteśmy królikami.   tmrc_emoticons.D

  • maja 27, 2016 at 20:23

    Dobre, ale bez szału. Wedlug mnie zbyt duzo octu

  • sierpnia 16, 2015 at 22:15

    Potwierdzam. Idealny i bardzo szybki w wykonaniu chłodnik. Zamiast śmietany dodałam podwójną porcję jogurtu naturalnego i nie miksowałam tylko poprzestałam na rozdrobnieniu składników.  Goście byli zachwyceni i uznali go za przebój imprezy zwłaszcza w tak upalnym dniu jak wczoraj.  Dzisiaj okazał się jeszce lepszy.  

  • sierpnia 12, 2015 at 13:17

    Idelne danie na upalne dnitmrc_emoticons.) Rzeczywiście wystarczy jedynie rozdrobnić.

    Pychaaaaa....

  • lipca 27, 2015 at 22:26

    Buraczki ugotowałam wczesniej w TM, z dodatkiem bulionu warzywnego i po przesudzeniu dodałam razem z wywarem. Pominełam rzodkiewkę. Wyszedł boski!!! 

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: