 
    
            Czas przygotowania
                                10min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                10min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     4 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 5
opublikowany: 07/12/16
                            
                zmieniono dnia: 07/12/16
                    Składniki
SOS DO HAMBURGERÓW
- 10 g kwaśnej śmietany
- 10 g majonezu
- 10 g musztardy
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 ogórek konserwowy
- sól
- pieprz
- różnego rodzaju zioła
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę, czosnek oraz ogórki, rozdrobnić 8s/obr.4. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
 2. Dodać śmietanę, majonez, ketchup, musztardę, sól, pieprz, wymieszać 6s/ "Obroty wsteczne" /obr.4. Sos podawać bezpośrednio po przygotowaniu lub umieścić w szczelnie zamykanym słoiku i przechowywać w lodówce. "Obroty wsteczne" /obr.4. Sos podawać bezpośrednio po przygotowaniu lub umieścić w szczelnie zamykanym słoiku i przechowywać w lodówce.
SOS DO HAMBURGERÓW
Porady
Wskazówka
sól i pieprz wg uznania
Wariant
Można dodać łyżkę posiekanego szczypiorku.
                        sól i pieprz wg uznania
Wariant
Można dodać łyżkę posiekanego szczypiorku.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Polecam!! Robiłam kilka razy - doprawianie wg własnych kubków smakowych😀
Sos przepyszny Tylko w liście składników brakuje wyszczególnionego ketchupu
 Tylko w liście składników brakuje wyszczególnionego ketchupu  
            
Można prosić o podpowiedź z jakimi ziołami smakuje najlepiej?