 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                5min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                5min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     2 
                                     słoik/słoiki/słoików 
                                
                            Poziom
                                --
                            Składniki
- 1 cebula, przekrojona na pól lub ćwiartki
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki cukru
- 1000 g pomidorów, pokrojonych , najlepiej odmiana LIMA, nie obierać ze skórki
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Do naczynia miksującego włożyć pomidory, cebulę, rozdrobnić 5 sek/ obr.8. - 2. Gotować 30 min/Varoma/  "Obroty wsteczne" /obr1. Zamiast miarki, na pokrywie naczynia miksującego ustawić koszyczek do gotowania. "Obroty wsteczne" /obr1. Zamiast miarki, na pokrywie naczynia miksującego ustawić koszyczek do gotowania.- 3.Zdjąć koszyczek, przez otwór w pokrywie wsypać sól i cukier, założyć miarkę , miksować 10sek/obr.10 - 4. Przelać gorący przecier do słoiczków, zakręcić i odwrócić do góry dnem. - S M A C Z N E G O 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
super przepis na przecier
Przepis szybki i łatwy. Smak mi odpowiada. Doskonały na przerobienie reszty pomidorów ze szklarni. Polecam
Bat:
Nie ma czegoś jak 1/2 czubatej łyżki , Varoma mocno buzuje więc 105 st. wystarczy
Marzena.swiecka: proszę zamiast koszyka położyć na pokrywę dolną część Varomy.
Witam,
czemu mi za każdym razem kipi ?
Może komuś pomogę podpowiedzią :
 podpowiedzią : "Obroty wsteczne"
"Obroty wsteczne" 
rozdrabniam 1kg pomodorów i 1 dużą cebulę 10s/obr.8
Gotuję pulpę 32 min/Varoma/0broty 1/
potem dodaję 1/2 czubatej łyżecki soli i tyle samo cukru.
Miksuję 30s/obr.10
Dla mnie konsystencja gęstsza
Rewelacja! Przecier wyszedł gęsty i aromatyczny. Sprzedałam już przepis dalej i kolejni użytkownicy też bardzo zadowoleni Super baza do zup, sosów i do pizzy
 Super baza do zup, sosów i do pizzy  
            
Zrobiłam i już zapisałam do swoich kolekcji
 i już zapisałam do swoich kolekcji 
            
jest ok
Dobry sposób na przerobienie sporej ilości pomidorów. Przecier z tego przepisu wychodzi dobry Z podanej ilości otrzymałam 3 średnie słoiki. Polecam.
 Z podanej ilości otrzymałam 3 średnie słoiki. Polecam.