 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                30min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                30min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     16 
                                     kawałek/kawałki/kawałków 
                                
                            Poziom
                                Średni
                            
                            
                            Przepis jest testowany
                        
                                                            - TM 31
opublikowany: 17/11/10
                            
                zmieniono dnia: 29/11/11
                    Składniki
- 300 g mąki kukurydzianej
- 1 łyżeczka soli
- 400 g wody, gorącej
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyc wszystkie składniki z wyjątkiem gorącej wody, wymieszać 10 s/obr. 7.
- Dodać gorącą wodę, wymieszać 10 s/obr. 7, następnie wyrobić 1 min/  "Blokada naczynia miksującego"  / "Blokada naczynia miksującego"  / "Ciasto" . Przełożyć ciasto do miski, przykryć i postawić na 15-60 minut. "Ciasto" . Przełożyć ciasto do miski, przykryć i postawić na 15-60 minut.
- Rozdzielić ciasto na 16 równych kulek. Rozwałkować każdą na delikatnie oprószonej mąką powierzchni (lub, jeżeli to konieczne, pomiędzy dwoma arkuszami folii spożywczej) na cienkie, okrągłe placki (około Ø 15-18 cm). Smażyć kolejno na nie przywierającej patelni. Tortille będą płaskie, jeśli wygładzimy wszystkie pęcherzyki za pomocą łyżki cedzakowej. Tortille ułożyć jedną na drugiej i trzymać w rozgrzanym piekarniku w temp. 80°C do momentu podania.
 
- Do naczynia miksującego włożyc wszystkie składniki z wyjątkiem gorącej wody, wymieszać 10 s/obr. 7.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                        

 
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
nice
That shows up to be super drift hunters"}" data-sheets-userformat="{"2":14851,"3":{"1":0},"4":{"1":2,"2":16119285},"12":0,"14":{"1":2,"2":3355443},"15":"Menlo, Monaco, Consolas, \"Courier New\", monospace","16":10}">drift hunters however i am still not also certain that I like it. At any price will certainly look far a lot more right into it and also choose directly!
Dodałam 100g mąki ryżowej i ciasto było bardziej zbite i łatwiejsze do wałkowania (przez folię). Jednak i tak trudno było uzuyskać cienkie placki. Generalnie coś nie tak z tym przepisem.
Wychodzą naleśniki kukurydziane, bo ciasto bardzo lejące. Wałkować nie da rady, raczej wylewać na patelnię. Ale też można zjeść 
            
UWAGA!!! Ten przepis to chyba totalna pomyłka. Wychodzi jakieś lejące ciasto jak na naleśniki. A oni piszą o wałkowaniu. Chyba ktoś się grubo pomylił. Nawet jak podwoiłam ilość mąki to ciasto się do niczego nie nadaje.