
Składniki
Ciasto
- 120 gramów mleka badz wody, jak kto woli
- 1 szczypta soli
- 250 gramów mąki
- 25 gramów oleju z oliwek
Nadzienie
- pietruszka , posiekana
- cukinie pokrojone na plasterki (wg dlugosci)
- ser zòlty, niezbyt miekki ( np. salami)
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia wlozyc wszystkie skladniki: 2min /
"Ciasto" . Wlozyc na 20min miedzy dwa talerze wylozone papierem kuchennym. Wyrobic, rozwalkowac cieniutko, wykrawac krazki, nakladac nadzienie, zamykac. Piec w nagrzanym piekarniku: 175- 180° / ok. 20min.
Nadzienie:
Cukinie pokrojone na plasterki, podpiec na grilu. Ser pokroic na grube slupki.
Kazdy kawalek sera obtaczac w pietruszce, zawijac w plasterek cukini. Tak przygotowane nadzienie nakladac na krazek ciasta, formujac pierozki. Nadzienie mozna zròznicowac, np. pomidory w oleju + ser... itd.
Ciasto
Porady
Ciasto fillo mozna zastapic ciastem francuskim
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
You’ve given me a lot lost boys clothing of inspiration today, thank you!
Poszly migiem, tez byly na imprezke dla mojej còrki

Wygladaja smakowicie
do wyprobowania. Za tydzien przywioze od Mamy cukinie to zrobie. Pozdrowienia 
Fakt, przedtem byla mozliwosc wstawiania zdjec do kolejnych czynnosci, teraz jej nie ma .... Dlaczego ???
[[wysiwyg_imageupload:1321:]]
[[wysiwyg_imageupload:1322:]]
[[wysiwyg_imageupload:1323:]]
[[wysiwyg_imageupload:1324:]]
[[wysiwyg_imageupload:1325:]]