 
    
            - TM 31
Składniki
Ciasto
- 30 g drożdży
- 50 g masła
- 250ml mleka
- 500 g mąki
- 1 łyżeczka soli
Farsz
- 1 jajko, do posmarowania ciasta z zewnatrz
- 50 g rodzynek
- 30 g kaparów
- 6 plastrów szynki parmeńskiej, lub 10 plastrów boczku (bardzo cienkich)
- masło roztopione, do posmarowania nasy od wewnątrz
- 100 g oliwek czarnych lub zielonych bez pestek
- 150 g szynki gotowanej
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Rozdrobnić szynkę 3 sek/obr. 4 - przełożyć do innej miseczki. 
- Rozdrobnić oliwki 3 sek/obr. 4 - przełożyć 
- Wlać mleko, dodać masło i cukier - podgrzewać 1min /37 st C /obr 2 
- Dodać drożdże i wymieszać 10 sek/obr. 6 
- Wyrobić poz. interwał na 3 min 
- Uformować prostokąt wielkości 40 x 30 cm 
- Posmarować ciasto pędzelkiem namaczanym w roztopionym maśle 
- Pokrywać ciasto składnikami:szynka parmeńska lub boczek, szynka gotowana, oliwki, kapary i rodzynki 
- Jeden brzeg ciasta zwilżyć wodą, aby móc je zamknąć i rozpocząć zwijanie z odwrotnej strony niż zwilżony brzeg, dobrze ściskając. Zamknąć końce i zwinąć pod spód. 
- Przełożyć ciasto na wysmarowaną lub wyłożoną papierem blachę, można go naciąć z góry radełkiem lub nożem w tzw. szachownicę.Pozostawić do zwiększenia objętości ok. 1h 
- Pomalować jajkiem, i piec w nagrzanym piekarniku na 180st C ok. 30-40 min. 
Farsz
Ciasto
Formowanie chleba
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze