Składniki
- 1 ulubiona galaretka
 
Masę jogurtową
- 20 g żelatyny w proszku
 - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego, lub cukier waniliowy
 - 5 łyżek miodu
 - 750 ml jogurtu naturalnego
 - 250 g serka mascarpone
 
Spód
- 70 g masła
 - 70 g orzechów włoskich
 - 170 g herbatników maślanych
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia włozyć pokruszone herbatniki i orzechy i zmiksować obr.poz.6-7 czas 20 sek. Nastepnie dodać roztopione masło i wymieszać obr.poz.3-4 czas 1--15 sek. Pomocna jest kopystka. Tak powstałą masę wyłozyć na okrągłą tortownicę i docisnąć.
Żelatynę zalać 4 łyzkami wody i odstawić na 10 minut. W tym czasie do naczynia włozyć wszystkie składniki na masę i wymieszać obr.poz.3-4 czas 1 minuta. Namoczoną żelatynę wymieszać z 1/3 szklanki goracej wody a nastepnie wymieszać z masą, dodając ja po jednej łyżce - obr.poz.3 czas 20 sek.
Masę wylać na kruchy spód i wstawić do lodówki na 2 godziny. Nastepnie przygotować ulubioną galaretkę według przepisu na opakowaniu i zalać nią stężoną masę. Schłodzić.
Smacznego

Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 21
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Pyszny i prosty . rewelacja
Pyszny! Lekki, nie za słodki, idealny na gorące lato
Blaszkę jakiej średnicy Pani użyła?
Super serniczek bardzo wszystkim smakował ale ciasto pod spód jednak chyba smaczniejszy byłby biszkopt .
Super sernik, nikt się nie zorientował, że zrobiony ze znikomej ilości sera
 Polecam
            
Bardzo dobry serniczek, ja dodałam czekoladowe herbatniki i chyba dzięki nim sernik smakował jeszcze lepiej.
Sernik jest super! Bomba! Baaardzo nam smakowal, do masy jogurtowej dodalam aromat cytrynowy a do spodu orzechy laskowe. Przepis dodalam do moich ulubionych!
Serniczek bardzo dobry, smakował wszystkim. Jest odpowiednio słodki i w smaku jak ze śmietanki. Nie dodawałam tylko orzechów do spodu. Polecam !!
Dzisiaj wykonałem taki serniczek i bardzo wszystkim smakował. Dzięki za przepis. następnym razem zrobię z orzechami laskowymi
Polecam przepis. dałam 220 gr ciastek bez orzechów i spód fajny. Moim zdaniem 5 łyżek miodu mało, dałam 7.Mysle, że jego główną zaletą jest to, że jest lekki,fajnie jak galaretka jest słodka a nie kwaskowa.