thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
12h 0min
Czas całkowity
13h 0min
porcja/porcje/porcji
20 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni
  • TM 31
opublikowany: 20/10/13
zmieniono dnia: 20/10/13

Składniki

Ciasto

  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 jajka kurze
  • aromat waniliowy
  • 35 gramów wody
  • 200 gramów margaryny lub masła
  • 25 gramów kakao bez cukru
  • 180 gramów mąki
  • 300 gramów cukru

Masa serowa

  • 10 gramów budyniu smietankowego w proszku
  • 70 gramów margaryny lub masła
  • proszek do pieczenia - odrobina, na czubek lyzeczki
  • 30 gramów kaszy manny, blyskawicznej
  • 1000 gramów twarogu pòltlustego
  • 4 jajka kurze
  • 210 gramów cukru

Dodatki

  • czekolada gorzka, starta, badz inna, wg gustu ( mozna zastapic polewa czekoladowa + wiòrki kokosowe)
  • 2 mandarynki, slodkie ( dalam swieze)

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Ciasto
  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc maslo, cukier, wode: 5min / 50° / obr 1. Dodac 4 zòltka ( wczesniej oddzielone): 40sek / obr 3-4. Dodac make, aromat, proszek: 40-50sek / obr 5. Odlac polowe masy do miseczki, do pozostalej dodac kakao: 30sek / obr 5. W czystym i suchym naczyniu ubic na sztywno bialka. Podzielic je na polowe i wymieszac delikatnie, osobno, z dwiema ròznymi masami. Spòd tortownicy wylozyc papierem, boki lekko natluscic. Wylozyc jasna mase, na to ciemna i lekko przemieszac.

  2. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  3. Masa serowa
  4. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc lekko pokruszony ser i pozostale skladniki: 2,5min / obr 5-6. Mase wylozyc na ciasto. Mandarynki obrac, podzielic na czastki, lekko wcisnac w mase serowa.

  5. Piec ciasto w nagrzanym piekarniku: 180° / 60-80min ( moje sie pieklo 70min ).

    W miedzyczasie rozdrobnic czekolade, prawie na "pyl". Upieczone ciasto wyjac z piekarnika, chojnie posypac tarta czekolada, jeszcze gorace. Mozna tez zrobic polewe czekoladowa w zastepstwie, polac nia lekko przestudzone ciasto, chwilke odczekac i posypac wiòrkami kokosowymi.

Porady

Ciasto po upieczeniu nalezy zostawic do calkowitego ostygniecia, nastepnie wlozyc na przynajmniej 2h do lodòwki. Przechowywac w lodòwce

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Sernik Isaura po mojemu

Wydrukuj:

Komentarze

  • marca 4, 2015 at 22:45
    5.0

    pysznosci Cooking 7

  • kwietnia 26, 2014 at 05:44

    tmrc_emoticons.p Marzenko dzięki za przepis Jak dla mnie ciut za słodki .Następnym razem mniej cukru Cooking 7

  • listopada 16, 2013 at 20:21

    a mówią że to kobiety lubią słodkości tmrc_emoticons.) wychodzi ze jednak  faceci mają większe zachciewajki  Big Smile

    pozdrawiam tmrc_emoticons.)

     

     

     

  • listopada 16, 2013 at 19:55

    Dziekuje Aga  za komentarz Big Smile Big Smile  Po prostu wylecialo mi z glowy, by podac wskazòwke, jak ubic bialka, sorki Big Smile  Nastepnym razem podam Big Smile Big Smile  Ubijam automatycznie, wiec kompletnie wylecialo mi z glowy. Masz racje tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)   Cukru dalam mniej, niz powinno byc, bo tym razem chcialam ciut "chudsze " ciasto, zeby zjesc wiecej i nie miec wyrzutòw sumienia. Maz zauwazyl , jak widze tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Slodkiego masz meza Big Smile Big Smile Big Smile  Mòj tez uwielbia slodkosci. Tym razem nic nie marudzil, bo mialam dwa ciasta - sernik i ciasto z kremem, wiec rozwiazal problem. Sernika zjadl mniej, pochwalil, owszem, ale rzucil sie dokladnie na tamto z kremem i zaspokoil zachcianki tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D  Pozdrawiam Cie serdecznie Big Smile Big Smile

  • listopada 14, 2013 at 22:09

    28-30 cm. Pozdrawiam serdecznie Big Smile Big Smile

  • listopada 14, 2013 at 21:19

    jestem już "po" tmrc_emoticons.) I jako naprawdę początkująca moge powiedzieć czego brakuje : 

    Na pewno brakuje mi w przepisie wskazówki jak ubic białka. Musiałam szukać w książce jak to sie robi tmrc_emoticons.;) 

    Ja robiłam na tortownicy 24 cm- bo wcześniej nie było podane i faktycznie trzeba wiekszą tmrc_emoticons.) 

    Mogę powiedzieć że sernik jest bardzo dobry - aczkolwiek dla mojego męża za mało słodki. Ale on to hiszpana i napoleona w całości zjada więc jego głos nie jest obiektywny  Big Smile

    Polecam bo wypróbowałm i dla reszty którzy nie próbowali życzę smacznego tmrc_emoticons.) 

     

     

     

     

  • listopada 9, 2013 at 18:39

    mam pytanie, jaka jest średnica tortownicy? 24 cm? 

     

  • października 24, 2013 at 16:09

    Polecam Elu, jest bardzo smaczny Big Smile tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p  Stary przepis przewiduje wiecej masla, ja zmniejszylam troche. Jesli chcesz zwiekszyc ilosc, badz zmienic owoce.... Smacznego Love Love Love Love

  • października 23, 2013 at 23:59

    Dzieki kochane Love Love Love  Mam nadzieje, ze taki troche "chudszy", po mojemu, bedzie smakowal Big Smile Love Love Love Love

  • października 23, 2013 at 23:21

    No Kochana, teraz zrobiłaś mi takiego smaka na sernik, że na weekedn muszę go zrobić  tmrc_emoticons.D  Obiecałam rodzince ciasto ze śliwkami ale nie wytrzymam... Chyba zrobię oba i zaproszę sąsiadów  tmrc_emoticons.;)   Love